Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť hokejová žatva ako hrom. Zdá sa, že Slovákom slabé MS neuškodili

Zámorský expert Ryan Kennedy z magazínu The Hockey News zostavil predpokladané poradie budúcoročného draftu nováčikov do zámorskej NHL na prvých štyridsiatich pozíciách a zaradil doň aj troch slovenských hokejistov.

24.08.2022 20:34
Dvorský Foto:
Dalibor Dvorský
debata

Jeden z nich sa ocitol v prvej desiatke – útočník Dalibor Dvorský má podľa odborníka potenciál byť draftovou šestkou, obranca Maxim Štrbák by mohol prísť na rad ako 28. a útočník Ondrej Molnár na 38. priečke.

„Pri Dvorskom mi napadnú jeho hokejový inštinkt a talent. Bol členom skvelého slovenského tímu na Hlinka Gretzky Cupe 2021. Tohtoročné letné majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov boli pre neho náročné a nepochybne v tom zohrali úlohu absencie Juraja Slafkovského, Filipa Mešára a Šimona Nemca. Dvorský je však určite dostatočne talentovaný,“ napísal Kennedy o 17-ročnom centrovi zo Zvolena, ktorý na klubovej úrovni pôsobí vo švédskom AIK Štokholm.

Top nádeje draftu NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Colby Barlow (Kan.), útočník, Owen Sound...

Viacerí experti predpovedajú, že bude najvyššie draftovaný Slovák v budúcom roku.

Dvorský si pripísal gól a asistenciu v štyroch dueloch na tohtoročnom šampionáte „dvadsiatok“ v kanadskom Edmontone. V ročníku 2020/2021 hral v slovenskej extralige za Banskú Bystricu, v 20 zápasoch strelil dva góly a na dva prihral.

Na Hlinka Gretzky Cupe 2021 nazbieral 12 bodov v piatich súbojoch a s ôsmimi gólmi bol najlepším strelcom podujatia. Na ostatnom turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta pomohol slovenskej „osemnástke“ k návratu medzi elitu, získal 11 bodov (5+6) v piatich dueloch.

Canada World Junior Hockey dvorský Čítajte viac Zámorského experta sklamala top nádej Slovenska v drafte. Čo jej môže uškodiť?
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský #draft 2023