Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík vraví, že Slafkovskému posiela sms-ky. Čo v nich je?

Marián Gáborík ten pocit pozná. Aj jeho si vybrali medzi prvými. V drafte 200 bol tretím hokejistom, po ktorom siahol niektorý z klubov NHL. Bola to Minnesota Wild.

10.08.2022 09:00
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

Slovenský kanonier má za sebou skvelú kariéru, ktorú ovenčil Stanelyho pohárom. Pred pár mesiacmi jubiloval, oslávil už 40 rokov. V NHL však naňho nezabudli a pred pár dňami ho kontaktoval portál nhl.com, aby zdieľal jeho názory na novú vychádzajúcu hviezdu. Juraja Slafkovského.

Gáborík sa redaktorovi priznal, že draft sledoval po tom, ako sa vrátil z trenčianskeho festivalu Pohoda. Na mobile, aby nezobudil rodinu, ktorá sa mu nedávno rozrástla. Mal vraj husiu kožu, keď si mladého Košičana vybral Montreal z 1. miesta.

Gáborík oslovil Slafkovského prostredníctvom SMS krátko po slávnostnej udalosti, ktorá pre 18-ročného mladíka znamenala svet. Zablahoželal mu k historickému úspechu.

Video

„Marián mi povedal, že ak niekedy pôjdem cez Trenčín alebo budem potrebovať pomoc, môžem mu napísať a môžeme ísť na kávu a porozprávať sa. Môžem sa ho pýtať aj na to, ako veci fungujú,“ vysvetlil Slafkovský, ktorý pred návratom do Kanady trénuje v rodných Košiciach.

Gáboríkova esemeska vraj bola aj motivačná. „V podstate som mu povedal, že to všetko sa začína až teraz,“ prezradil Gáborík, trojnásobný 40-gólový strelec so 407 gólmi a 815 bodmi v základnej časti.

Odvtedy vraj komunikujú na pravidelnej báze. Gáborík si spomína, že Slafkovského prvýkrát kontaktoval v roku 2021. Neskôr sa slovenský supertalent objavil aj v podcaste Boris a Brambor.

„Počas minulej sezóny sme si písali, najmä počas olympijských hier a majstrovstiev sveta. Len som sa ho snažil povzbudiť, zostať v kontakte a možno mu dať nejaké rady. Povedal som mu, aby pokračoval v tom, čo robí.“

Prvý tréning Juraja Slafkovského v Montreale Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Draftová jednotka pri práci.

Gáborík je presvedčený, že jeho krajanovi sa v Montreale bude dariť.

„Juraj je pripravený uspieť. Môže byť rozdielovým hráčom. Môže hrať na akejkoľvek formácii. Je to chlap do každej situácie,“ pochválil Gáborík. „Bude z neho všestranný hráč a bude strieľať veľa gólov,“ doplnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Juraj Slafkovský