Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Regenda zhodnotil nováčikovský kemp Anaheimu. Bude to boj, nepochybuje

Slovenský hokejový útočník Pavol Regenda má za sebou nováčikovský kemp klubu Anaheim Ducks zo zámorskej NHL, s ktorým pred niekoľkými týždňami podpísal zmluvu na dva roky.

25.07.2022 21:20
Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda.
debata

Dvadsaťdvaročný Michalovčan trénoval spolu s najväčšími hviezdami „káčerov“ aj s čerstvo draftovanými mladíkmi.

V najbližšom období sa bude pripravovať na hlavný kemp kalifornského tímu, v ktorom v septembri zabojuje o čo najlepšiu pozíciu pred začiatkom sezóny 2022/2023.

Hokejisti z Európy so šancou presadiť sa v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Lukáš Klok (ČR, obranca): Arizona.

"Kemp bol z môjho pohľadu super. Podmienky boli neskutočné, tréneri profesionálni a aj mesto bolo krásne. Veľmi som si to teda užil.

Bol som tam jeden z najstarších, ale na tejto úrovni majú všetci kvalitu a aj mladí hráči z draftu ukázali vysoký level. Všetci išli na sto percent a všetci boli rýchli a silní.

Myslím si však, že som sa nestratil. Na hlavný kemp pôjdem s pokorou a ak začnem na farme, tak budem poctivo pracovať a bojovať o posun nahor.

Viem, že nikto z nás nemá nič garantované a bude to boj o miesto v kádri," uviedol Regenda pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Najsľubnejší hokejisti draftu NHL 2023 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
14. Eduard Šalé (ČR/ľavé krídlo): Brno (juniori).

Regenda sa bude v lete pripravovať na tréningový kemp Anaheimu s extraligovou Duklou Michalovce.

„Klub som požiadal o plán a ten by mi mal prísť počas najbližších dní. Potom ho zladíme s mojim kondičným trénerom a budeme postupovať podľa toho,“ vysvetlil mladý slovenský reprezentant.

Regenda má za sebou prelomový ročník 2021/2022, v ktorom si vytvoril osobné maximá v počte gólov, asistencií i bodov. V 43 dueloch základnej časti extraligy nazbieral 39 bodov (15+24), v šiestich zápasoch play-off strelil päť gólov a na jeden prihral.

Na ZOH v Pekingu pomohol slovenskej reprezentácii k zisku bronzových medailí gólom a tromi prihrávkami v siedmich stretnutiach.

Na MS vo Fínsku bol najlepším slovenským strelcom s piatimi gólmi, celkovo nazbieral šesť bodov v ôsmich súbojoch.

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec Čítajte viac Padla definitíva. Slafkovský, Nemec či Mešár na MS nepôjdu

Pôvodne mal Regenda pokračovať v kariére v tíme Mladej Boleslavi v českej extralige. V ostatných dvoch sezónach si obliekal dres klubu HK Dukla Ingema Michalovce v najvyššej slovenskej súťaži.

Dokopy zaň odohral 93 zápasov základnej časti so ziskom 64 bodov (26+38), v 18 dueloch play-off zaznamenal 13 bodov (9+4). Predtým pôsobil vo švédskej aj fínskej juniorskej súťaži.

Zaujímavosti o Pavlovi Regendovi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Prvýkrát stál na korčuliach už v dvoch rokoch....
debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Pavol Regenda