Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výmena kľúčových hráčov. NHL hlási prestupovú bombu

Tímy NHL Florida Panthers a Calgary Flames sa dohodli na výmene svojich kľúčových hráčov. Dres "panterov" bude obliekať Matthew Tkachuk, naopak do Kanady sa sťahuje Jonathan Huberdeau.

23.07.2022 09:58
Matthew Tkachuk Foto: ,
Matthew Tkachuk.
debata (1)

Calgary získalo aj obrancu MacKenzieho Weegara a mladého 21-ročného útočníka Colea Schwindta a tiež podmienečný výber vo štvrtom kole draftu 2025 a voľbu v prvom kole draftu 2025.

„Matthew je húževnatý, fyzický hráč, ktorý má jedinečný súbor zručností,“ uviedol pre nhl.com generálny manažér Panthers Bill Zito.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Ako sa zavďačil Chrisovi? Slafkovský si vybral číslo dresu v Montreale

„Je stálym elitným bodovým prispievateľom a ukázal sa ako jeden z najkompletnejších a najdynamickejších mladých hráčov v NHL. Sme nadšení, že môžeme do našej zostavy pridať tento generačný talent,“ dodal Zito.

Tkachuk v minulých dňoch vyjadril nespokojnosť v kanadskom tíme a uviedol, že chce odísť. S novým klubom sa už stihol dohodnúť na zmluve do konca sezóny 2029/2030.

Slováci s najväčšími zmluvami v NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
11. Marián Hossa - Ottawa Senators
Rok...

Ročne bude dostávať 9,5 milióna dolárov. V minulej sezóne si vytvoril bodové maximum, keď strelil 42 gólov, pridal 62 asistencií a získal 104 bodov.

Florida, ktorá v uplynulej sezóne získala Prezidentskú trofej sa vzdala Huberdeaua, ktorý bol lídrom tímu v počte asistencií (85) a bodov (115). Viac bodov ako 29-ročný krídelník nazbieral iba Connor McDavid z Edmontonu (123).

Jonathan Huberdeau. Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Jonathan Huberdeau Jonathan Huberdeau.

Panterom sa rozbila jedna z najlepších dvojíc v NHL, Huberdeau ťahal ofenzívu tímu spolu s Aleksandrom Barkovom. Tím však tento rok neuspel vo vyraďovačke.

Síce v prvom kole vyhral sériu play off prvýkrát od roku 1996, keď zdolal Washington 4:2 na zápasy, no v druhom ich zmietla Tampa Bay, pričom Panteri v štyroch zápasoch strelili iba tri góly.

Šimon Nemec Čítajte viac Od diablov k plameňom? V zámorí sa nahlas hovorí o výmene Nemca

„Chceli by sme poďakovať Jonathanovi a MacKenziemu za ich nesmierny prínos pre Floridu Panthers, či už na ľade alebo mimo neho. Obaja sa ukázali ako výnimoční športovci a ľudia. Ich prínos ako hráčov a ľudí nezmazateľne poznamenal našu organizáciu,“ povedal Zito.

Calgary prišlo počas leta už o druhého popredného hráča. Johnny Gaudreau, ktorý v sezóne 2021/2022 zaznamenal 115 bodov, podpísal minulý týždeň zmluvu s Columbusom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Matthew Tkachuk #Jonathan Huberdeau