Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Triezvy pohľad Slafkovského. Takto vidí najbližšiu budúcnosť v NHL

Osemnásťročný hokejový krídelník Juraj Slafkovský trénuje doma v Košiciach a v polovici augusta sa vráti do Montrealu.

19.07.2022 15:00
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský na prvom tréningu Montrealu.
debata

V neoficiálnom hlavnom meste ľadového hokeja ho od polovice augusta čaká tréningový kemp. Cieľom Slafkovského je začať novú sezónu v profilige, no chcel by tiež pomôcť Slovensku na blížiacich sa MS juniorov.

„Som rád, že som práve v Montreale. Je to hokejové mesto, na štart kariéry celkom príjemné. Teraz som už však späť v práci a idem sa pripraviť na náročnú sezónu,“ uviedol Slafkovský pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Andrej Sekera Čítajte viac V NHL bude o Slováka menej. Koniec bohatej kariéry v 36 rokoch

Bronzový medailista zo ZOH 2022 si nemyslí, že má ako najvyššie draftovaný hráč isté miesto v NHL: „Prvý mesiac tam budeme mať letnú prípravu a kemp s hráčmi z NHL by mal odštartovať 14. septembra. Pôjdem tam zabojovať o miesto v tíme, rovnako ako každý ďalší účastník kempu. Vopred vám totiž nič negarantujú.“

Najužitočnejší hráč hokejového turnaja na ZOH v Pekingu už podpísal s „Habs“ trojročný nováčikovský kontrakt, ktorý obsahuje niekoľko podpisových bonusov.

10 zaujímavostí o Montreale Canadiens Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Jean Beliveau (vľavo). Center, niekdajší...

Dokopy môže Slafkovský v nasledujúcich troch sezónach zarobiť v prepočte až 13 miliónov eur. „Niektoré bonusy sú nastavené tak, že sú v podstate nedosiahnuteľné. Sústredím sa teda hlavne na to, aby som sa dostal do prvého tímu. To je priorita,“ povedala prvá slovenská draftová jednotka.

Slafkovský sa priznal, že by chcel reprezentovať Slovensko na preloženom juniorskom svetovom šampionáte, ktorý sa v auguste uskutoční v kanadskom Edmontone, „Vyjadriť sa musí Montreal. Teraz to už nie je iba moje rozhodnutie,“ vysvetlil úradujúci vicemajster fínskej Liigy s tímom TPS Turku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský