Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cifry, pri ktorých zabudne na pachuť. Porovnali zmluvy Wrighta a Slafkovského

Shane Wright bol favoritom preddraftových rebríčkov skautov NHL, no napokon sa neocitol ani v prvej trojke. Zo štvrtej priečky kanadského hokejistu draftoval tím Seattle Kraken.

16.07.2022 12:33
Juraj Slafkovský Foto:
Shane Wright, dlhodobo najväčší favorit na pozíciu číslo 1 v drafte, gratuluje Jurajovi Slafkovskému.
debata (4)

„Nech všetkým svojou hrou ukáže, že ho mali draftovať z vyššieho miesta, podľa mňa to dokáže,“ odkázal mu pred niekoľkými dňami cez oficiálnu stránku NHL hokejový expert Craig Button.

Fanadiens.com, portál fanúšikov Montrealu, ktorý tento týždeň podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským, sa pozrel na Kanaďanov kontrakt v Seattli.

A, samozrejme, nevyhol sa ich porovnaniu.

Wayne Gretzky Čítajte aj Gretzky utešoval Wrighta. Na jednotku v drafte má jasný názor

Ak bude Wright hrať v NHL, zarobí 855-tisíc dolárov ročne. Táto suma by sa s výkonnostnými prémiami a podpisovým bonusom (95-tisíc) mohla vyšplhať až na 4 012 500 dolárov.

„Môžeme sa staviť, že tieto čísla dajú Wrightovi zabudnúť na sklamanie, že ho nevybrali z prvého miesta a skončil za Slafkovským,“ napísal spomínaný web.

Seattle oznámil podpísanie trojročnej nováčikovskej zmluvy niekoľko hodín po tom ako Montreal spečatenie kontraktu so Slafkovským. Stránka dodáva, že zmluva Slováka je o niečo lepšia.

Čo sa týka bývalého hráča Turku, plat pre nováčika tvorí 950-tisíc, z čoho je podpisový bonus 95-tisíc. So všetkými bonusmi by mohla zmluva dosiahnuť 4 450 000 dolárov za jednu sezónu.

Najsľubnejší hokejisti draftu NHL 2023 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
14. Eduard Šalé (ČR/ľavé krídlo): Brno (juniori).

„Niektoré bonusy sú také nedosiahnuteľné, že nad tým ani nerozmýšľam. Skôr sa sústredím na to, aby som sa dostal do prvého tímu,“ reagoval pre TV Markíza Slafkovský.

Isté je, že od zavedenia platového stropu ide o najväčší nováčikovský kontrakt v NHL.

Prvý tréning Juraja Slafkovského v Montreale Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Draftová jednotka pri práci.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Seattle Kraken #Shane Wright