Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V minulej sezóne NHL hral za dva tímy. Studenič má novú zmluvu

Slovenský hokejista Marián Studenič ostáva v Dallase Stars. Vedenie zámorského klubu NHL s 23-ročným útočníkom uzavrelo nový ročný dvojcestný kontrakt.

12.07.2022 07:10
Marián Studenič Foto: ,
Marián Studenič v drese Dallasu.
debata

Informáciu priniesol klubový web.

Podľa portálu puckpedia.com zarobí Studenič 750 000 dolárov v prípade, že bude hrať v NHL, na “farme” si príde na 125 000 dolárov.

Studenič začal minulú sezónu v tíme New Jersey Devils, do Dallasu prišiel 24. februára, keď si ho Stars stiahli z waiver listiny.

Nemec, Slafkovský, Mešár Čítajte viac Klasika i pripomienka zosnulej ikony. Slafkovský či Nemec nafasovali čísla

V 33 zápasoch v NHL v dresoch Devils a Stars nazbieral v uplynulom ročníku štyri body za dva góly a dve asistencie s priemerným časom na ľade 11:09 minúty.

V nižšej súťaži AHL odohral v minulom ročníku za Uticu a Texas spolu 17 zápasov a v nich získal 16 bodov (7+9).

V drese “hviezd” si premiérovo vyskúšal aj play off, v prvom kole proti Calgary Flames nastúpil na štyri zápasy, v ktorých zaznamenal tri strely a päť hitov. Dallas vypadol s „plameňmi“ po sedemzápasovej sé­rii.

Desivé momenty z histórie NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tie obrázky veru nie sú pre slabšie povahy. A...

Celkovo odohral Studenič v zámorskej profilige za Devils a Stars 41 zápasov v základnej časti, strelil v nich tri góly a pridal tri asistencie.

V AHL v dresoch Binghamtonu, Uticy a Texasu nastúpil na 140 duelov s bilanciou 32+36. Do NHL ho v roku 2017 draftovali Devils v 5. kole zo 143. miesta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #Dallas Stars #Marián Studenič