Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi hovoria o slovenskej extáze. Američania o šoku a divokej noci

Ako reagujú na draftovú dominanciu Slovákov vo svete? Prečítajte si ohlasy médií.

08.07.2022 09:59
Nemec, Slafkovský, Mešár Foto:
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár po 1. kole draftu v montrealskej hale Bell Center.
debata (13)

isport.cz (Česko): Slovensko je v extáze, ovládlo draft. Montreal skočil po Jurajovi Slafkovskom a to nebolo všetko. Hneď za ním vytiahlo New Jersey Šimona Nemca.

iltalehti.fi (Fínsko): Juraj Slafkovský je prvým Slovákom i prvým hráčom z fínskej ligy, ktorý sa stal draftovou jednotkou. K historickému počinu mu blahoželal aj Zdeno Chára.

Historický draft NHL pre slovenský hokej Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský  a jeho veľký deň.

sport-express.ru (Rusko): Rok 2004 považovali experti za najproduktívnejší z hľadiska slovenských talentov. A to sa potvrdilo. Až do uplynulej noci bol najvyššie draftovaným Slovákom Marián Gáborík, ktorého si Minnesota vybrala z tretieho miesta. Montreal s New Jersey to teraz zmenili.

sport.cz (Česko): Slzy nešli zastaviť. Mamička slovenskej hviezdy veľký okamih oplakala. Slovensko zažilo historický moment, vďaka Jurajovi Slafkovskému má draftovú jednotku.

nytimes.com (USA): Tohtoročný draft NHL hostil Montreal a ten pripravil hneď na úvod fanúšikom prekvapenie. Z prvého miesta si vybral Slováka Juraja Slafkovského.

Video

idnes.cz (Česko): Slovenský hokej oslavuje. Slafkovský a Nemec ovládli draft. Slovenský zástupca sa stal jednotkou po prvý raz v histórii.

thehockeynews.com (USA): Bola to divoká noc plná veľkých zvratov. Záujem Montrealu o Slafkovského bol známy, no aj tak je šokujúce, že tím bez silných centrov si nevybral Wrighta, ale slovenského krídelníka.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #draft NHL 2022