Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V NHL rastú obavy z Putina. Pustí hviezdy hokeja naspäť do USA?

Podľa The Athletic existujú medzi klubmi a vedením súťaže obavy, že ruské úrady môžu zabrániť hokejistom po lete návrat do zámoria.

03.07.2022 11:00
Alexander Ovečkin a ruský prezident Vladimir... Foto:
Alexander Ovečkin a ruský prezident Vladimir Putin.
debata (6)

Aj kvôli týmto hrozbám sa viacero tímov snažilo prehovoriť Rusov k tomu, aby do rodnej vlasti na leto necestovali a ostali sa pripravovať na novú sezónu v USA a Kanade.

Napríklad generálny manažér Minnesoty Wild Bill Guerin požiadal hviezdu tímu Kirilla Kaprizova, či by nezobral do úvahy strávenie medzi-sezónneho obdobia mimo Ruska.

Šéf Washingtonu Capitals Brian MacLellan zase viedol podobné rozhovory s Alexandrom Ovečkinom a Jevgenijom Kuznecovom. „Niektorí Rusi by mali toto leto ostať v Severnej Amerike,“ citoval The Athletic ruského hokejového agenta, ktorý si neželal byť menovaný.

687553644 Ivan fedotov Čítajte viac Ruská hviezda odmieta ísť bojovať na Ukrajinu. Čelí žaláru

V dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu, ktorá sa začala vo februári a neustále sa stupňujúcich sankcií sa tak môže stať, že Rusov už do USA buď nepustia, alebo tam sami nebudú chcieť ísť.

„Myslím si, že mnohí z nás sú znepokojení,“ uviedol MacLellan ešte v marci počas stretnutia generálnych manažérov klubov NHL.

Valerij Ničuškin počas osláv zisku Stanleyho pohára. Čítajte viac Vybučali ho preto, že je Rus? Ničuškinovi zhorkli oslavy Stanley Cupu

„Neviete, čo sa môže stať. Môžu byť požiadaní, aby zostali. Alebo ich môžu pod tlakom priviesť k tomu rozhodnutiu. Je tu veľa otázok, ale žiadne odpovede,“ dodal MacLellan.

Zámorské médiá neobišli ani fakt, že väčšina z ruských hokejistov v NHL ani nevyjadruje svoj nesúhlas s rozhodnutiami vlády v domovskej krajine. „Je veľkou neznámou, čo sa stane,“ skonštatoval generálny manažér Edmontonu Oilers Ken Holland.

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #NHL