Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vybučali ho preto, že je Rus? Ničuškinovi zhorkli oslavy Stanley Cupu

Približne pol milióna fanúšikov sa zišlo v centre amerického Denveru, kde s hokejistami Colorada Avalanche oslavovali zisk tretieho Stanleyho pohára v histórii klubu.

01.07.2022 11:15
Valerij Ničuškin počas osláv zisku Stanleyho... Foto:
Valerij Ničuškin počas osláv zisku Stanleyho pohára.
debata (28)

Na záver vyše štyri hodiny trvajúceho dňa osláv Stanleyho pohára sa jednotliví hokejisti Colorada Avalanche začali objavovať na tribúne pred davom nadšených priaznivcov.

Pri jednom z nich sa však tlieskanie a vyjadrenia obdivu zmenili na nečakané bučanie, ktoré sa vymykalo rámcu osláv. Desaťtisíce ľudí takto prejavili nevôľu pri vyhlásení mena ruského útočníka Valerija Ničuškina. Na zázname z osláv sa tak udeje v čase 3:25:00.

Kompletný prenos z osláv Colorada Avalanche.

Akoby priaznivci zabudli nato, že práve ruský krídelní bol ťahúňom klubu v play off a najmä počas finálovej série, ktorú napokon Colorado ovládol nad Tampou Bay 4:2 na zápasy.

27-ročný Ničuškin v play off nazbieral v 20 zápasoch 15 bodov za 9 gólov a 6 prihrávok a v samotnej finálovej sérii dal 4 góly.

Iľja Kovaľčuk Čítajte viac Ruská KHL konkurenciou NHL? Zabudnite. Platy tam rapídne padli

Počas štvrtkových osláv ocenili aj tím Denverskej univerzity, ktorý sa v uplynulej sezóne stal šampiónom NCAA a titul si vo svojej mládežníckej súťaži pripísali v tomto ročníku aj hráči Denver East High School. Denver sa tak v lete môže pýšiť až tromi hokejovými trofejami, pripomenula agentúra AP.

Prognóza draftového rebríčka NHL. Kde sú Slováci? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
59. Filip Mešár (Poprad).

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Stanley Cup #Colorado Avalanche #Valerij Ničuškin