Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Roky triafa draftové jednotky. Prečo dal expert TSN Slafkovského pred Wrighta?

Slovenský útočník Juraj Slafkovský by sa mohol stať draftovou jednotkou NHL 2022. Tvrdí to hokejový expert a publicista kanadskej televízie TSN Bob McKenzie, ktorý zverejnil svoj preddraftový rebríček.

29.06.2022 14:11
Shane Wright, Juraj Slafkovský Foto: ,
Shane Wright a Juraj Slafkovský.
debata

McKenzie v predikcii draftovej jednotky triafa presne už niekoľko rokov. V tohtosezónnom rebríčku sa oprel o názory desiatich skautov, ktorí pôsobia v kluboch NHL.

Výsledok je však veľmi tesný. Piati z nich mali ako jednotku Slafkovského, štyria uprednostnili Kanaďana Shanea Wrighta.

Talentovaný krídelník tak má šancu stať sa najvyššie draftovaným slovenským hokejistom v histórii. Rekord drží Marián Gáborík, po ktorom siahla v roku 2000 Minnesota z tretieho miesta.

Nič však nie je isté.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovského želania: Chce poznať svojho pána i odpoveď na pár otázok

„Ak by ste sa pýtali ďalších desiatich skautov, mohlo by sa to skončiť 5:4 v prospech Wrighta. V ich očiach je to naozaj tesné,“ povedal McKenzie. Jeden zo skautov vyhlásil, že tohtoročný draft je „zvláštny“:

„Ani jeden z nich nie je istý do prvého útoku. Nehovorím, že v ňom nemôžu byť, sú talentovaní, ale na rozdiel od minulých rokov, tento draft nemá žiadne veľké hviezdy. U oboch mám veľa veci rád, ale mám aj výhrady.“

Deviati z desiatich skautov umiestnili Slafkovského na 1. alebo 2. mieste. Jeden ho mal na čísle 4. Wrighta označilo na 1. alebo 2. mieste osem z desiatich skautov, no dvaja ho mali na 3. priečke.

Chromiak NHL LA Kings Čítajte aj Kanadská hviezda? Nepochybuje, že v drafte pokorí Slafkovského

„Čo podľa mňa oddeľuje Slafkovského od Wrighta, je to, že je väčší, hrá tvrdšie, konzistentnejše a na veľkých reprezentačných podujatiach tento rok vynikol.

Podľa mňa má najväčšiu šancu stať sa útočníkom prvej línie NHL,“ povedal ďalší zo skautov.

Naopak, od Wrighta čakali skauti viac. Prevažne ide o jeho súťaživosť a strieľanie gólov. Stále ho však považujú za vyspelejšieho, komplexnejšieho hráča a lepšieho korčuliara.

Z prvého miesta bude 7. júla v Bell Centre vyberať domáci klub Montreal Canadiens, ktorý vyhral draftovú lotériu. Po ňom prídu na rad New Jersey Devils a Arizona Coyotes.

Mislav Rosandič Čítajte aj Slafkovský sa núka Montrealu: Pre toto ma v NHL potrebuje

„Teším sa hlavne na to, keď už bude po tom. Konečne budem vedieť, čo ma čaká a na čo sa môžem pripravovať. V tejto chvíli ešte trénujem doma a 5. júla vycestujem do dejiska draftu.

A potom už ostáva iba čakať,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Slafkovský, pre ktorého bude výber klubom NHL krásnou bodkou za fantastickou sezónou:

„Určite som nečakal, že to dopadne až tak dobre. Vždy som však trénoval na to, aby som sa raz dostal do takejto pozície. Stále to môže byť aj lepšie pokračujem teda v tvrdej práci.“

Draftové jednotky. Ako sa im darí? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2021 Owen Power. Kanadský mladík z Mississaugy...

Talentovaného útočníka vystrelili nahor predovšetkým výkony v reprezentačnom drese. On sám si to uvedomuje veľmi dobre a aj preto by neodmietol pozvánky na dva juniorské šampionáty, ktoré čakajú národný tím v lete a na prelome rokov.

„Ja by som rád, ale všetko bude závisieť od klubu NHL. Verím tomu, že po drafte podpíšem nejaký kontrakt a oni budú mojimi pánmi. Aj preto by som chcel, aby už bolo po drafte. Potom budem poznať odpovede na viaceré otázky,“ tvrdí útočník TPS Turku, ktorý strávil uplynulé tri roky vo Fínsku.

Simulovaný draft NHL 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
49. ADAM SÝKORA (Slovensko) - Seattle Kraken
debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Shane Wright