Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Čísla neklamú. Slafkovský je riskantný, v tomto zaostáva

16. Juraj Slafkovský (útočník/TPS Turku)

Skauti dávajú košického rodáka do prvej trojky, analytici „až“ do druhej desiatky.

„Hlavným dôvodom je jeho nevýrazná produktivita za juniorku a A-tím Turku v poslednej sezóne. Ak čísla prenesieme do NHL, patrí medzi priemer,“ píše Hockey Prospecting.

Wright mal medzi juniormi v OHL v 74 zápasoch 35 gólov a 73 asistencií. Slafkovský – vo Fínsku medzi mužmi – 49 zápasov 7 gólov a 10 asistencií.

Zažiaril však na medzinárodnom poli ako najužitočnejší hráč olympijského turnaja v Pekingu a najproduktívnejší Slovak na MS vo Fínsku.

Shane Wright, Juraj Slafkovský Čítajte viac Roky triafa draftové jednotky. Prečo dal expert TSN Slafkovského pred Wrighta?

Analýza ho opisuje ako vysokého, silného power forvarda a prirovnáva ho k hráčom ako Jesse Puljujärvi či Valerij Ničuškin.

Predpoklady na základe historických štatistík hovoria o tom, že Slafkovský bude potrebovať niekoľko sezón, aby sa naplno presadil v profilige.

"Obaja sa stali výbornými hráčmi, ale potrebovali na to až niekoľko sezón. Aj pri Slafkovskom je predpoklad, že bude potrebovať zopár ročníkov, aby sa svojím štýlom hry presadil.

Ničuškinovi to trvalo až deväť sezón, Puljujärvimu o niečo menej. Radi by sme dali Slováka vyššie, ale číselné predikcie a historická prax sú proti," dodáva kanadský portál.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #draft #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Adam Sýkora