Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slafkovský sa núka Montrealu: Pre toto ma v NHL potrebuje

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si dokáže predstaviť, že by ho draftoval najúspešnejší klub v histórii zámorskej NHL a hral by zaň v prvom útoku.

20.06.2022 15:21
Mislav Rosandič Foto: ,
Juraj Slafkovský (vpravo) s Mislavom Rosandičom.
debata (3)

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský patrí medzi popredných kandidátov na najvyššie pozície na tohtoročnom drafte nováčikov do zámorskej NHL.

Z prvého miesta si bude v júli vyberať klub Montreal Canadiens a 18-ročný Košičan si myslí, že sa najúspešnejšiemu tímu v histórii profiligy zíde niekto ako on.

Najužitočnejší hráč olympijského hokejového turnaja v Pekingu verí, že je pripravený pôsobiť medzi najlepšími hráčmi sveta už v budúcej sezóne.

Fínsko Slovensko Adam Sýkora Čítajte viac Keby len Slafkovský a Nemec! Skauti poľujú po ďalších Slovákoch

„Cítim, že už skoro budem pripravený na NHL. Dokážem hrať dobre, strieľať góly a byť kreatívny. Som robustný a tvrdý hráč, dokážem rozdávať bodyčeky a robiť všetky tie drobnosti. Samozrejme, dokážem aj rozdávať prihrávky, snažím sa robiť všetko. Myslím si, že toto Montreal potrebuje,“ povedal Slafkovský v rozhovore pre TVA Sports.

Úradujúci vicemajster fínskej Liigy s tímom TPS Turku si dokáže predstaviť sám seba v prvom útoku „Habs“. „Cítim, že môžem byť pripravený na budúcu sezónu, v tej uplynulej som hrával v mužskej súťaži. Môžem byť prínosom pre prvý útok odoberaním pukov súperom a rozdávaním prihrávok spoluhráčom,“ myslí si Slafkovský.

12 Ramsay Čítajte viac NÁZOR: Ramsay ozdravil špičku ľadovca. Nie je však všeliek

Najproduktívnejší slovenský hokejista na MS 2022 vo Fínsku by si rád zahral s hviezdnymi mladými útočníkmi Montrealu Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom.

„Páči sa mi predstava hrať s nimi vo formácii. Keďže nie sú veľmi robustní, mohli by mať takého krídelníka na ľavej alebo pravej strane, ktorý by pre nich získaval puky, vytváral im šance alebo sám strieľal góly,“ skonštatoval Slafkovský.

Shane Wright Čítajte viac Klenot na korčuliach. Slafkovský naháňa nedostižného Kanaďana

Ako by sa cítil, keby ho draftovali Canadiens? „Znamenalo by to pre mňa veľa, je to klub s bohatou históriou a veľkou fanúšikovskou základňou. Radi víťazia a ja tiež, takže by sme sa k sebe hodili.“

Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu nebol v ostatnej sezóne v Liige taký produktívny ako v drese slovenskej reprezentácie.

„V národnom tíme som mal viac voľnosti, herný štýl bol odlišný. V Liige sme nestrieľali toľko gólov, hrával som v tretej alebo štvrtej formácii a bolo to náročné, keď som hrával len asi na desať minút na zápas. Samozrejme, nechcem sa na to vyhovárať. V reprezentácii som si viac veril, keď som mal viac priestoru a dôveru od trénera. Ak ju mám, môžem byť naozaj dobrý hráč,“ vysvetlil Slafkovský.

Draftové jednotky. Ako sa im darí? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2021 Owen Power. Kanadský mladík z Mississaugy...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #slafkovský #Montreal Canadiens