Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby len Slafkovský a Nemec! Skauti poľujú po ďalších Slovákoch

Ani nie mesiac zostáva do ostrosledovaného draftu NHL. Kým v zahraničí je tento výber hokejových nováčikov každý rok jednou z top udalostí, na Slovensku veľa záujmu nepriniesol. Siedmy júl by to však mal zmeniť.

19.06.2022 15:38
Fínsko Slovensko Adam Sýkora Foto: ,
Radosť Adama Sýkoru.
debata (2)

V Bell Centre v Montreale by sa hneď od úvodného kola mali ťahať z osudia slovenské esá. Juraj Slafkovský so Šimonom Nemcom patria podľa expertov do najlepšej pätice.

A to sa medzi 32 najlepších „pickov“ v prvom kole môže prebojovať aj Filip Mešár, ktorý sa po zranení ramena predviedol na testovaní NHL Combine ako najlepší hráč v tlaku na lavičke.

Podľa zámorských skautov to však nebude len o tejto trojici, Servácovi Petrovskom alebo Adamovi Sýkorovi, ktorí sú na hranici druhého a tretieho kola.

„Trochu mi je ľúto brankára Rastislava Eliaša, ktorý nemal práve skvelú sezónu, ale určite v ňom je potenciál,“ povedal jeden zo skautov pre TV Markíza.

14. Erik Černák Čítajte viac Opletačky s políciou, láska k slovenskému symbolu. Čo (ne)viete o Černákovi?

Eliaš bol oporou pri ťažení za striebrom reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cupe. V Piešťanoch vtedy zaujal aj Adam Žlnka.

"Myslím si, že vzhľadom na jeho vážne zranenie kolena asi nebude draftovaný. Ide však o nadaného hokejistu, ktorý ak naberie svalovú hmotu, môže byť prísľubom nielen pre slovenský hokej, ale aj NHL.“

Opačný názor však mal na Žlnku ďalší skaut z Východnej konferencie.

„Adam má dobrú strelu a šikovné ruky a taktiež je rýchly. Keď bol zdravý veľmi sa mi páčil. Verím, že napriek vleklému zraneniu bude draftovaný niekde na prelome štvrtého či piateho kola,“ vysvetlil.

Zaujímavým je pre skautov aj Alex Šotek. Niekdajší hráč Popradu v sezóne vymenil Tatry za Dunaj, ale ani v Slovane sa príliš nepresadil.

11 čajkovksy Čítajte viac Český politológ si neberie servítku. Slováci môžu byť v KHL užitočnými idiotmi

"V jeho prípade je škoda, že dostal málo šancí v Poprade a následne aj v Slovane. Podľa mňa mal naviac, než len hrať pár minút vo štvrtej formácii.

Ak by to teraz nevyšlo stále môže byť draftovaný aj o rok či dva,“ ozrejmil.

Šotek nie je jediným extraligistom, ktorý púta pozornosť. Hoci Maroša Jedličku pripravilo zranenie o možný štart na seniorských MS, skauti majú jeho meno dobre poznačené vo svojich notesoch.

„Urobil veľký progres. Ak by mal byť draftovaný, tak odhadujem, že to bude v šiestom alebo v 7. kole. Skauti totiž pochopili, že aj priamo zo Slovenska vedia vzísť dobrí hráči,“ vysvetlil.

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Adam Sýkora #NHL draft 2022