Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nastúpi na tretie finále NHL v kariére. Ale toto Černák zažil prvýkrát

Pred začiatkom série medzi Coloradom Avalanche a Tampou Bay Lightning absolvovali finalisti vrátane Erika Černáka mediálny deň.

15.06.2022 21:00
Erik Černák. Foto:
Erik Černák.
debata

Pochopiteľne, že mediálne dni zažil slovenský obranca aj pri finálových účastiach v rokoch 2020 a 2021. No keďže v oboch úspešných finále pre Tampu zúril vo svete koronavírus, bol bez ľudí.

„Myslím si, že je to úžasné. Po minulé roky sme takúto možnosť nemali, neboli tu ľudia. Ten mediálny deň bol taký nudný. Dnes je to o niečom inom," uviedol Černák pre nhl.com.

Tešil sa obrovského záujmu médií a z toho, že má každý fanúšik príležitosť sa pred dôležitou finálovou sériou prihovoriť fanúšikom.

Na margo tretej účasti v bojoch o Stanleyho pohár za sebou Černák povedal: „Je to úžasné, predsa len na Slovensku nemáme veľa hráčov v NHL. Málokomu sa to podarilo,“ povedal Černák.

Ako sme v priebehu dňa informovali, vo finálovej sérii si zahrali respektíve so svojimi mužstvami do nej postúpili doteraz 15 Slováci v ére samostatnosti.

Černák je len druhým Slovákom, ktorý si pripíše tretiu finálovú účasť za sebou. „Som vo finále tretí rok po sebe tak dúfam, že sa nám podarí aj do tretice získať Stanleyho pohár,“ dodal Černák.

Slováci, ktorí si zahrali vo finále o Stanley Cup Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1996 Róbert Švehla
Stal sa prvým Slovákom v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Erik Černák