Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záplava superlatívov na Slafkovského. V zámorí chvália aj slovenský zväz

Webová stránka profiligy prináša podrobné profily najväčších draftových nádejí. Dnes si pod drobnohľad zobrala Juraja Slafkovského.

15.06.2022 14:00
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský.
debata

Rozsiahly text o „zrodení“ Slafkovského sa začína úvodným slovom reprezentačného trénera Craiga Ramsayho. „Keď ma Miroslav Šatan priviedol na pozíciu trénera národného tímu, bolo v hre Slovenska veľa cúvania, bezpečnej hry… Už tak nehráme. Hráme rýchlo, tvrdo a je ťažké ísť proti nám,“ uviedol Ramsay.

Podľa portálu je práve Slafkovský stelesnením tejto novej reality v slovenskom hokeji, ktorú do neho priniesol generálny manažér a neskôr prezident zväzu Miroslav Šatan a príchod Ramsayho. A vďaka tomu sa už 7. júla môže stať najvyššie draftovaným hokejistom spod Tatier v histórii súťaže.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Zámorskí experti prehovorili! Toto si myslia o Slafkovskom

„Bolo by pekné, keby som sa dostal na prvé miesto, ale napokon aj tretí, alebo štvrtý výber môže byť lepší ako prvý,“ skonštatoval Slafkovský. Keď sa ho pýtali na jednu vlastnosť, ktorú o ňom skauti potrebujú vedieť, bez váhania povedal: „Je ťažké mi vziať puk.“

Podľa Ramsayho hrá slovenský talent tvrdo, je fyzicky dobre stavený, má dobré nohy aj ruky a skvelý prístup. V konečnom hodnotení centrálneho skautingu NHL skončil medzi medzinárodnými hráčmi na prvom mieste, keď predstihol Fína Joakima Kemella.

Vitalij Kravcov v jednom z 20 odohraných duelov v drese NY Rangers. Čítajte viac Príklad rizikového draftu. Rus dostáva od NY Rangers poslednú šancu

„Pre mňa sa Slafkovský zdá byť jedným z najlepšie pripravených hráčov na NHL v tomto drafte,“ vystrúhal mu pochvalu hlavný európsky skaut NHL Janne Vuorinen. Vyzdvihol tiež jeho rýchlu adaptáciu na jednotlivých podujatiach – či už išlo o Hlinka Gretzky Cup, fínsku Liigu, zimnú olympiádu či MS v hokeji.

„Len nedávno dovŕšil 18 rokov, ale je jedným z najsilnejších hráčov. Dokonca v takom mladom veku dokáže dominovať aj na mužskej úrovni. Na ľade je vždy ochotný uspieť, nie prežiť,“ doplnil Vuorinen.

Portál NHL pripomenul, že Slafkovský bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča olympiády v Pekingu, v 7 zápasoch dal 7 gólov a Slovensku pomohol k bronzu. Riaditeľ európskeho skautingu NHL Goran Stubb povedal, že je to juniorský hokejista v seniorskom tele. „Má fantastickú kontrolu puku a je to dominantný hráč aj v defenzíve,“ uviedol.

Clint Malarchuk Čítajte viac Cháru vyšetrovala polícia, brankár žiadal kňaza. Keď šlo o život

Ďalšej chvály sa mu dostalo aj od Craiga Buttona, experta stanice TSN. Ten sa obul do skeptikov ktorí tvrdili, že Slafkovského olympijský výkon bol taký preto, že na turnaji neboli hokejisti z NHL.

„Ak by to bolo také ľahké, prečo to nikto iný nedokázal? Každý mal možnosť streliť toľko gólov, tak prečo to má byť zrazu kritérium na hodnotenie hráčov,“ hneval sa Button.

Podľa neho doprial tréner Ramsay Slafkovskému toľko času na ľade z jednoduchého dôvodu: „Vedel, že Juraj môže pomôcť krajine vyhrávať.“

Najpodceňovanejší hráči, ktorí potom hviezdili Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
25. Ľubomír Višňovský získal viac ako 60 bodov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Juraj Slafkovský