Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca na ďalší titul žije. Černák a spol. znížili stav série proti Rangers

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zdolali v treťom zápase finále Východnej konferencie play off NHL New York Rangers 3:2 a znížili stav série na 1:2.

06.06.2022 07:13
černák tampa hokej Foto:
Erik Černák v drese Tampy Bay.
debata

Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára prehrával v polovici stretnutia 0:2, ale tromi gólmi dokázal skóre otočiť. O víťazný zásah sa postaral 42 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času český útočník Ondřej Palát.

V ťažkých chvíľach zabrali opory Lightning, Nikita Kučerov mal prsty vo všetkých troch góloch domácich, keď prvý dal a pri ďalších dvoch asistoval. Kapitán Steven Stamkos zaznamenal gól a asistenciu, Victor Hedman mal dve asistencie. "Prehrávali sme 0:2 v zápase a 0:2 v sérii.

Naša dynamika išla opačným smerom, ale vtedy je dôležité nájsť cestu v nepriaznivej situácii. Robíme to už pár rokov a dnešný večer bol ďalší príklad toho, ako nájsť spôsob k triumfu," povedal Stamkos pre nhl.com.

Černák odohral v drese Lightning 23:22 min. a bol tretí najvyťaženejší hráč svojho tímu, pripísal si jeden strelecký pokus, rozdal tri hity a mal aj jeden plusový bod.

Palát strelil svoj 10. víťazný gól v kariére v play off, čím vytvoril klubový rekord. „Jediné, čo robí, je, že vám dá všetko, keď vybehne na ľad. Hral horu, aj dolu, to je skvelá vlastnosť,“ uviedol na adresu českého krídelníka tréner Tampy Jon Cooper.

Ten pripustil, že pred tromi alebo štyrmi rokmi by sa Tampa nedokázala vrátiť do zápasu a otočiť skóre. Ale ako povedal útočník Ryan Reaves z NY Rangers pred tretím zápasom: „Dvakrát po sebe získali Stanleyho pohár, to nie je žiadna náhoda.“

Tampa bola dominantná v počte striel na bránku, celkovo vyslala na súpera 51 pukov. Hostia mali 30 striel. Pri hre 5 na 5 domáci prestrieľali „jazdcov“ 40:21.

„Po druhej tretine sme neboli nervózni. Vieme, že sme hrali celkom dobre 5 na 5. Chceli sme v tom pokračovať, posielať puky na bránku. Vedeli sme, že dáme gól, čo sa nám aj podarilo,“ dodal Palát.

Štvrtý zápas je na programe v noci na stredu opäť v Tampe.

semifinále play off NHL

tretí zápas finále Východnej konferencie:

Tampa Bay – New York Rangers 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Góly: 31. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Stamkos (Perry, Kučerov), 60. Palát (Kučerov, Hedman) – 28. Zibanejad (Fox, Panarin), 30. Kreider (Zibanejad, Panarin). Brankári: Vasilevskij – Šesťorkin, strely na bránku: 51:30, 19.092 divákov.
/stav série: 1:2/

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay #Play Off #Erik Černák