Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádny gól do vinkla. Černák krásne trafil, prispel k dôležitej výhre

Hokejistov Tampy Bay delí už len jedna výhra od postupu do konferenčného finále NHL.

22.05.2022 22:17 , aktualizované: 23.05.2022 06:47
černák tampa hokej Foto:
Erik Černák v drese Tampy Bay.
debata (2)

Lightning vyhrali v noci na pondelok na ľade Floridy jasne 5:1 a v sérii 2. kola play off vedú už 3:0 na zápasy,

K presvedčivému triumfu dvojnásobných šampiónov, ktorí v tejto sezóne útočia na majstrovský hetrik, prispel aj Erik Černák.

Slovenský obranca sa strelecky presadil v 23. minúte, keď krásne vymietol ľavý horný roh floridskej bránky. Jeho gól na 2:1 sa neskôr ukázal ako víťazný.

Pozrite si Černákov gól na videu:

„Všetci predviedli skvelý výkon, všetci moji spoluhráči. Vyhrali sme vhadzovanie a potom ma našli neobsadeného, takže som si len musel vybrať roh. Našťastie to tam padlo,“ uviedol pre oficiálnu webstránku NHL Černák, ktorý počas 19:37 min. na ľade vyslal dve strely na bránku a pripísal si aj dva plusové body.

Jeho tím mal veľkú oporu aj v bránke, Andrej Vasilevskij vykryl 34 súperových striel a dosiahol úspešnosť zákrokov 97,1 percenta.

Dvoma gólmi sa na triumfe podieľal kapitán „bleskov“ Steven Stamkos, Nikita Kučerov dosiahol gól a tri asistencie. Jediný gól hostí dal Sam Reinhart.

Ak Lightning uspejú aj v nasledujúcom dueli, postúpia do finále Východnej konferencie.

Tam by sa stretli s víťazom série Carolina Hurricanes – New York Rangers. Druhý menovaný tím v nej po víťazstve 3:1 znížil stav série na 1:2.

Mika Zibanejad prispel k triumfu „jazdcov“ gólom a asistenciou.

Edmonton si v treťom súboji poradil v noci na pondelok doma s Calgary 4:1 a v semifinále Západnej konferencie sa ujal vedenia 2:1.

Hlavnou postavou zápasu bol Evander Kane, ktorý sa pod výhru Oilers podpísal tromi gólmi. Na čistý hetrik mu stačilo šesť minút v druhej tretine a s desiatimi presnými zásahmi je najlepší strelec tohtoročnej play off. Slovenský útočník Adam Ružička opäť nedostal šancu v zostave Flames.

Leon Draisaitl asistoval pri všetkých štyroch góloch „olejárov“, so štyrmi asistenciami v jednej tretine stanovil nový rekord v play off.

Kapitán Connor McDavid nazbieral tri asistencie a upevnil si post najproduktívnej­šieho hráča vyraďovačky. Prvý útok Edmontonu nazbieral v stretnutí dokopy 10 bodov.

„Veľmi som si to užil, je dobré vrátiť sa na domáci ľad a hrať proti nim tu. Myslím si, že sme dobre odštartovali stretnutie, táto výhra je skvelá pre mužstvo,“ povedal Kane.

Stal sa štvrtým hráčom v histórii Edmontonu s viac ako jedným hetrikom vo vyraďovacej fáze a tretím s čistým hetrikom.

HOKEJ: Najlepšie platené hviezdy z NHL na MS Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Ryan Graves, Kanada - New Jersey Devils
3...

McDavid je len druhý hráč po Waynovi Gretzkom s viac ako jedným bodom v šiestich zápasoch za sebou a tabuľku produktivity play off vedie s 23 bodmi (6+17). Legendárny Kanaďan ťahal v roku 1983 šnúru šiestich stretnutí.

Záverečnú tretinu stretnutia poznačil tvrdý zákrok útočníka Flames Milana Lucica na brankára domácich Mikea Smitha. Krídelník Calgary spôsobil hromadnú potýčku, keď narazil brankára na mantinel tak tvrdo, že zostal bez prilby.

Lucic dostal päťminútový trest plus DKZ, do bránky Oilers sa na štyri minúty postavil Mikko Koskinen. Na oboch stranách obdržali dvojminútové tresty aj ďalší traja hráči.

2. kolo play off NHL – 3. zápasy:

semifinále Východnej konferencie:

Tampa Bay – Florida 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) - stav série: 3:0
Góly: 14. Perry (McDonagh, Kučerov), 23. ČERNÁK (Colton, Palát), 31. Stamkos (Kučerov, Hedman), 57. Kučerov (Paul), 58. Stamkos (Kučerov, Sergačov) – 17. Reinhart (Huberdeau, Barkov). Brankári: Vasilevskij – Bobrovskij, strely na bránku: 36:35, 19.092 divákov

New York Rangers – Carolina Hurricanes 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) - stav série: 1:2
Góly: 12. Zibanejad (Panarin, Fox), 26. Kreider (Zibanejad, Trouba), 59. Motte – 29. Niederreiter (Staal, B. Smith). Brankári: Šesťorkin – Raanta, strely na bránku: 33:44, 18.006 divákov

semifinále Západnej konferencie:

Edmonton Oilers – Calgary Flames 4:1 (0:0, 4:0, 0:1) - stav série: 2:1
Góly: 21. Hyman (Draisaitl, McDavid), 27. Kane (Draisaitl), 28. Kane (McDavid, Draisaitl), 33. Kane (McDavid, Draisaitl) – 56. Kylington (Järnkrok, Dube). Brankári: M. Smith (49. Koskinen, 53. M. Smith) – Markström (41. Vladař), strely na bránku: 41:33, 18.347 divákov

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Play Off #Erik Černák