Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan trhá ľad v play off NHL. Výkonmi sa približuje ku Gretzkému

Útočník Edmontonu Oilers Connor McDavid zaznamenal v noci už 20. bod vo vyraďovacej časti. Stačilo mu na to odohrať deväť zápasov.

21.05.2022 11:00
Connor McDavid (vľavo) v súboji s Eliasom... Foto: ,
Connor McDavid v súboji s Eliasom Lindholmom.
debata

Toľko bodov v produktivite dokázali v play off získať rýchlejšie už len dve legendy zámorského hokeja – Wayne Gretzky a Mike Bossy. Stačilo im na to osem stretnutí.

Kapitán Edmontonu McDavid sa na víťazstve 5:3 na ľade Calgary Flames podieľal gólom a prihrávkou a prispel tak k vyrovnaniu série na 2:2 na zápasy.

Hokejisti Caroliny oslavujú gól do brány New York Rangers. Čítajte viac Carolina sa priblížila k finále. Edmonton vyrovnal v bitke o Albertu

„Connor je najlepší hráč na svete a dokazuje to aj teraz v play off. Keď ste najlepší, tak ostatní spoluhráči idú za vami a zlepšujú sa. On je hráč, ktorý chce víťaziť viac než ktokoľvek iný," povedal autor víťazného gólu Zach Hyman.

Edmonton rozhodol o osude stretnutia dvoma zásahmi v tretej tretine. Obranca Duncan Keith aj útočník Leon Draisaitl sa podieľali na víťazstve tromi bodmi za gól a dve asistencie.

Ross Colton sa teší so striedačkou z víťazného gólu 3,8 sekundy pred záverečnou sirénou. Čítajte viac Bojovník Černák, euforický finiš. Tampa Bay opäť prevýšila Floridu

Flames nenadviazali na divoké víťazstvo 9:6 z prvého zápasu a pred tretím duelom je „bitka o Albertu“ vyrovnaná.

„Je to play off. Nikto nemôže očakávať, že každý deň odohráme dokonalý zápas. Každý duel je iný. My sa v ďalších zápasoch musíme vrátiť k tým prvkom, vďaka ktorým sme zvíťazili v prvom stretnutí,“ dodal útočník Calgary Tyler Toffoli.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Edmonton Oilers #Connor McDavid