Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington s Fehérvárym vstúpil do play off víťazstvom

Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym úspešne vstúpili do play off NHL. V úvodnom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zvíťazili v noci na stredu na ľade Floridy 4:2.

04.05.2022 06:50
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin sa v utorok vrátil do zostavy Capitals. Momentka ho zachytáva pri rozkorčuľovaní.
debata

Capitals prehrávali s víťazom základnej časti a držiteľom Prezidentskej trofeje po druhej tretine 1:2, ale v treťom dejstve dokázali stav otočiť gólmi Jevgenija Kuznecova, T.J. Oshieho a Larsa Ellera, ktorý spečatil výsledok do prázdnej bránky. Fehérváry odohral za hostí 18:12 min., odsedel si dve trestné minúty a rozdal šesť hitov.

Úvodný súboj série 1. kola medzi New Yorkom Rangers a Pittsburghom priniesol drámu, ktorú rozlúsklo až tretie predĺženie. O triumfe hostí rozhodol v 106. minúte Jevgenij Malkin. „Jazdci“ mali v taxi tíme aj slovenského brankára Adama Húsku, ktorého pred play off povolali z farmy.

Hráči Calgary zdolali na úvod Dallas tesne 1:0 a ujali sa vedenia v sérii. O triumfe Flames rozhodol presilovkový gól Eliasa Lindholma už zo 6. minúty. Oporou domácich bol švédsky brankár Jacob Markström, ktorý zlikvidoval všetkých 16 striel hostí a vychytal svoje druhé čisté konto v kariére v play off.

Šancu v zápase nedostal ani jeden slovenský hokejista, do zostavy Calgary sa nezmestil útočník Adam Ružička, za Stars nehrali Andrej Sekera a ani Marián Studenič.

1. kolo play off

New York Rangers – Pittsburgh 3:4 3pp
stav série: 0:1

Florida – Washington 2:4
stav série: 0:1

Colorado – Nashville 7:2
stav série: 1:0

Calgary – Dallas 1:0
stav série: 1:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry