Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo by robil Chára, keby nehral hokej? Toto si myslia hráči v NHL

Sidney Crosby je podľa ankety Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) najkomplexnejší hokejista zámorskej profiligy.

28.04.2022 11:05
Zdeno Chára Foto:
Slovenský obranca Zdeno Chára.
debata

Kapitán Pittsburghu Penguins získal v ankete, do ktorej sa anonymne zapojilo viac ako 500 hráčov, 25,9 percenta hlasov.

V jednej z kategórií každoročnej ankety sa spomenulo aj meno slovenského obrancu New Yorku Islanders Zdena Cháru.

Crosby nazbieral v tejto sezóne 84 bodov (31+53) v 68 zápasoch a pomohol Pittsburghu k 16. postupu do play off za sebou, čo je najdlhšia séria spomedzi všetkých tímov v profesionálnom športe v severoamerických ligách.

dallas, arizona Čítajte viac Bez Slovákov, no v play off. Posledný postupujúci tím v NHL je známy

Za Crosbym skončil v kategórii o najkomplexnej­šieho hráča center Floridy Panthers Aleksander Barkov (20,5 percenta), tretie miesto obsadil stredný útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron (19,5 percenta).

V ankete s otázkou, ktorého korčuliara by si hráči vybrali na jeden zápas, v ktorom by museli vyhrať, dominoval Connor McDavid.

Kapitán Edmontonu Oilers dostal 42,4 percenta hlasov. Druhý skončil Crosby (17,3) a tretí obranca Tampy Bay Lightning Victor Hedman (6,7 percenta).

Do bránky by si väčšina hráčov na jeden kľúčový zápas vybrala Andreja Vasilevského (Tampa Bay) 37,4 %. Druhý skončil v tejto ankete Carey Price (Montreal Canadiens, 13,9 percenta), tretí Marc-Andre Fleury (Minnesota Wild, 6,7 percenta).

Najlepšiu prácu s hokejkou má podľa hráčov Patrick Kane (Chicago Blackhawks, 57,3 percenta), druhý skončil McDavid (22,8), tretí Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche, 5,3%).

Hráči, ktorí viackrát strelili minimálne 60 gólov Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Steve Yzerman. Počet sezón s minimálne 60...

Najlepším nahrávačom je Leon Draisaitl z Edmontonu Oilers, nemecký útočník dostal 17,7 percenta hlasov, druhý skončil Kane (15,6) a tretí Nicklas Bäckström z Washingtonu Capitals (15,4).

Viac ako polovica hráčov (53,1%) by chcela mať strelu ako kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin, 60-gólový strelec Auston Matthews z Toronta Maple Leafs dostal 24 percent hlasov a útočník Columbusu Blue Jackets Patrik Laine 3,4.

V otázke, proti ktorému hráčovi by ste nechceli hrať, ale radi by ste ho mali vo svojom tíme, vyhral útočník Bostonu Brad Marchand (26,4%) pred McDavidom (18,3) a Tomom Wilsonom z Washingtonu (10,7).

Najlepší ľad v NHL má podľa hráčov montrealská aréna Bell Centre (39,6%), Rogers Place v Edmontone dostal 13,7 percenta hlasov, Canada Life Center vo Winnipegu 12,2 percenta.

Erik Černák Čítajte viac Černák po nešťastnom momente nedohral. O pár sekúnd schytal pukom i súper

Hráči chodia najradšej hrať do Vegas (30,6%), na druhom mieste obľúbených destinácií na tripoch je New York 17% a tretie je Fort Lauerdale pri Sunrise, kde hrá svoje domáce zápasy Florida Panthers.

V ankete, ktorý hráč by sa presadil aj v inom športe, si 4 percentá hlasujúcich myslí, že útočník Dallasu Joe Pavelski by hral dobre golf.

Podľa 3,6 percenta hlasujúcich by útočník New Yorku Islanders Anders Lee bol kvalitný americký futbalista a Zdeno Chára by sa podľa 3,3 percenta presadil v basketbale.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Sidney Crosby #Connor McDavid