Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára opäť bodoval a rozdával bodyčeky. Crosby vyrovnal Jágra

Hokejisti Caroliny zvíťazili v sobotňajšom stretnutí NHL na ľade New Jersey 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól dal v 62. min Seth Jarvis.

23.04.2022 22:58 , aktualizované: 24.04.2022 09:39
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára (vľavo) so spoluhráčmi z New Yorku Islanders.
debata

V drese domácich sa predstavil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Na bránu nevystrelil a pripísal si jeden hit.

Hurricanes majú na konte 110 bodov a opäť držia druhú najlepšiu bilanciu vo Východnej konferencii. Devils sa nepredstavia vo vyraďovacej časti.

New York Islanders prehrali v súboji mužstiev bez šance postúpiť do play off na ľade Buffala 3:5. V drese Islanders si rovnako ako v predchádzajúcom zápase proti New Yorku Rangers pripísal asistenciu Zdeno Chára.

Slovenský obranca odohral 20:27 min, pripísal si dve trestné minúty a tri bodyčeky.

Pre 45-ročného obrancu to bol 13. bod (1+12) v 69. zápase sezóny.

Florida zdolala Toronto 3:2 po predĺžení a slávila 13. víťazstvo v sérii, čím stanovila nový klubový rekord.

Toronto po góloch Mitchella Marnera a Justina Holla viedlo po úvodnej tretine 2:0, ale v prostrednej časti vyrovnali Aleksander Barkov a Claude Giroux. Brankár Sergej Bobrovskij predviedol 34 úspešných zákrokov, pripísal si 39. víťazstvo v sezóne, čím vylepšil svoj osobný rekord.

USA SR hokej NHL Islanders Stars Čítajte aj Kým ostatní zrýchľujú, on spomaľuje. V zámorí riešia, čo bude s Chárom

Po zranení a trojzápasovej pauze sa do zostavy Maple Leafs vrátil najlepší strelec NHL Auston Matthews (58 gólov). Na bránku domácich vyslal sedem striel, na ľade bol 21:40 minúty, ale nebodoval. Florida vyhrala v tejto sezóne 13. zápas v predĺžení, čím stanovila rekord NHL.

Šance na postup do play off si posilnil Dallas, ktorý zvíťazil v noci na nedeľu nad nováčikom zo Seattlu 3:2.

Stars uspeli, hoci po prvej tretine prehrávali 0:2. Duel otočili v druhej časti, v ktorej strelili tri góly v priebehu necelých 5 minút. Obrat riadil fínsky center Roope Hintz, autor dvoch gólov.

V zostave „hviezd“ chýbala dvojica slovenských hokejistov Andrej Sekera a Marián Studenič. Dallas urobil dôležitý krok smerom k účasti v play off.

Upevnil si pozíciu s druhou voľnou kartou, v tabuľke Západnej konferencie má už štvorbodový náskok pred Vegas, ktorý však odohral o zápas menej.

„Chlapcov chcem pochváliť, pretože si siahli na dno síl. Vedeli sme, že Seattle hral aj večer predtým, ale je to rýchly tím. Na konci sme už išli na výpary, no ustáli sme to,“ povedal pre nhl.com tréner Stars Rick Bowness.

Stars sa bodovo dotiahli na Nashville, ktorý si drží stále prvú voľnú kartu.

Predators nestačili na Tampu Bay s Erikom Černákom, dvojnásobný obhajca titulu triumfoval doma 6:2. Zhodne gólom a dvomi asistenciami sa blysli Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Obranca Victor Hedman mal bilanciu 1+1 a stal sa šiestym hráčom Tampy v tejto sezóne, ktorý dosiahol 20-gólovú hranicu.

Lightning vyhrali štvrtý z uplynulých piatich duelov, v Atlantickej divízii si udržali trojbodový náskok pred štvrtým Boston, na druhé Toronto strácajú päť bodov.

„Všetko sa to začína obetavosťou v defenzíve. Nášmu brankárovi sme zjednodušili život a prejavilo sa to aj v útoku. Funguje to a začíname zbierať ovocie,“ poznamenal tréner Lightning Jon Cooper.

Víťazstvo „bleskov“ vychytal Brian Elliott (19 zákrokov). Jeden z gólov „predátorov“ strelil najproduktívnejší obranca NHL Roman Josi a dostal sa na hranicu 90 bodov (21+69).

Stal sa deviatym zadákom v histórii profiligy, ktorý dosiahol túto métu a prvým od sezóny 1993/94, keď nazbieral 91 bodov (20+71) legendárny Ray Bourque. Černák bol na ľade 17 a pol minúty, zaznamenal plusový bod, dve strely a štyri hity.

Calgary si poradilo s Vancouverom 6:3, v zostave Flames chýbal slovenský útočník Adam Ružička. Jeho krajan, brankár Jaroslav Halák nebol na zápasovej súpiske Canucks pre zranenie ruky. Dvakrát v drese „plameňov“ skóroval Dillon Dubé, Elias Lindholm strelil svoj 40. gól v sezóne a pridal aj asistenciu.

Na túto métu sa dostal aj Matthew Tkachuk, Flames mali viac ako jedného 40-gólového strelca naposledy v sezóne 1993/94, keď métu dosiahli Gary Roberts (41), Theo Fleury (40) a Robert Reichel (40).

Pittsburgh si z Detroitu odniesol hladké víťazstvo 7:2 a upevnil si tretie miesto v Metropolitnej divízii.

Sidney Crosby sa stal tretím hráčom v histórii Penguins, ktorý strelil 30 gólov v 10 sezónach. Pred ním to dokázali Mario Lemieux (11) a Jaromír Jágr (10). Návrat do zostavy po štvorzápasovom treste oslávil dvomi gólmi Jevgenij Malkin.

NHL – výsledky:

New Jersey – Carolina 2:3 pp, Detroit – Pittsburgh 2:7, Buffalo – New York Islanders 5:3 /CHÁRA za hostí 0+1/, Boston – New York Rangers 3:1, Florida – Toronto 3:2 pp, Tampa Bay – Nashville 6:2, Ottawa – Montreal 6:4, Dallas – Seattle 3:2, San Jose – Chicago 4:1, Arizona – St. Louis 4:5 pp, Calgary – Vancouver 6:3, Los Angeles – Anaheim 4:2.

Postupujúci do play off:

Východná konferencia

Metropolitná divízia: Carolina, NY Rangers, Pittsburgh, Washington
Atlantická divízia: Florida, Toronto, Tampa Bay, Boston

Západná konferencia

Centrálna divízia: Colorado, St. Louis, Minnesota
Pacifická divízia: Calgary, Edmonton

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Zdeno Chára