Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcete vidieť NHL? Nová sezóna sa začne neďaleko

Nová sezóna zámorskej hokejovej NHL sa začne v Prahe. Základná časť 2022/2023 odštartuje 7. a 8. októbra dvoma zápasmi v O2 Aréne medzi San Jose a Nashvillom.

21.04.2022 13:49
Tomáš Hertl. Foto:
Tomáš Hertl.
debata

Predators predtým čaká na európskom tripe prípravný duel v Berne (3. októbra), o deň neskôr si Sharks zmerajú sily s tímom Eisbären Berlín.

Slávna profiliga sa objaví v Česku po troch rokoch. Po úspechu Global Series 2019, keď sa v Prahe predstavili Chicago a Philadelphia, mala NHL rozbehnúť nový ročník v českej metropole aj v roku 2020, súboj Bostonu s Nashvillom však vtedy zmarila pandémia koronavírusu.

Hlavným lákadlom pre českých fanúšikov by mal byť Tomáš Hertl, jeden z útočných ťahúňov San Jose. "Keď som sa o tom dopočul, nemohol som tomu uveriť. Je to niečo úžasné, nemôžem sa dočkať.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Navyše sa tie zápasy budú hrať v O2 Aréne, kde som začal profesionálnu kariéru v drese Slavie. V Prahe som vyrastal, mám tam rodinu, všetkých kamarátov. Bude to veľký zážitok," uviedol 28-ročný Hertl pre nhl.com.

Do Európy zavítajú na jeseň ešte ďalšie dva kluby NHL. Vo fínskom Tampere odohrajú dva duely (4. a 5. novembra) Columbus Blue Jackets a Colorado Avalanche.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hertl