Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL smúti. Zomrel jeden z najlepších kanonierov v histórii súťaže

Legendárny útočník New York Islanders a člen hokejovej Siene slávy Mike Bossy zomrel vo veku 65 rokov, informoval tím v piatok.

15.04.2022 15:26
Mike Bossy. Foto:
Mike Bossy zomrel na rakovinu pľúc vo veku nedožitých 66 rokov.
debata (1)

Bossy ukončil svoju hokejovú kariéru v roku 1987 a počas nej nastrieľal 573 gólov v 752 zápasoch. Jeho priemer zásahov na jeden zápas je doteraz najvyšším v histórii NHL.

„Organizácia New York Islanders smúti nad stratou Mikea Bossyho, ikony nielen na Long Islande, ale v celom hokejovom svete,“ uviedol vo vyhlásení prezident a generálny manažér Islanders Lou Lamoriello.

„Jeho snaha stať sa najlepším zakaždým, keď vstúpil na ľad, bola bezkonkurenčná. Spolu so svojimi spoluhráčmi pomohol vyhrať štyrikrát v rade Stanley Cup, čím navždy formoval históriu tejto organizácie,“ dodal Lamioriello.

Chris Pronger. Čítajte viac Krutá pravda o výplatách hráčov v NHL. Exhviezda vysvetľuje detaily

Bossy, ktorý v rokoch 2015 až 2021 pôsobil v televíznej stanici TVA Sports, odišiel z pracovného života vlani v októbri potom, čo oznámil že bojuje s rakovinou pľúc.

Pätnástka draftu Islanders v roku 1977, rodák z Montrealu, bol hlavnou súčasťou štyroch po sebe nasledujúcich triumfov v Stanleyho pohári v rokoch 1980 až 1983.

Bossy ukončil svoju kariéru s najväčším počtom gólov v histórii Islanders a patrí mu druhé miesto v počte bodov, ktorý dosiahol 1126. V roku 1991 ho uviedli do Hokejovej siene slávy a jeho číslo 22 tím vyvesil pod strop arény v roku 1992. V roku 2017 bol zaradený medzi 100 najlepších hráčov NHL.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Islanders #Mike Bossy