Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neodsúdil ruskú inváziu, bude pykať. Ovečkinovo meno nesmie padnúť

Fínsky hokejový komentátor Tero Kainulainen sa rozhodol, že počas zápasov NHL nebude menovať ruskú ikonu NHL Alexandra Ovečkina.

12.04.2022 06:00
Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom počas... Foto:
Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom počas exhibičného zápasu.
debata (77)

A to, čo športový komentátor platenej televízie Viasat sľúbil, to aj urobil. Hviezdneho hokejistu označoval ako „kapitána Capitals“, či „muža s osmičkou na drese“.

Dôvodom tohto bizarného nápadu Kainulainena je pravdepodobne fakt, že jeden z najlepších hráčov hokejovej histórie neodsúdil inváziu na Ukrajinu a nedištancoval sa od ruského prezidenta Vladimira Putina.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkin prekonal Howea, viac ako Fehérváry odohral jediný hráč

Ovečkina komentátor doteraz ignoroval v dvoch zápasoch NHL. „Pred zápasom medzi Pittsburghom a Washingtonom som si dal malú výzvu. Snažil som sa nepovedať meno kapitána Capitals a podarilo sa,“ pochválil sa Kainulainen pre portál championat.com.

Pri spomínanom stretnutí ho naozaj nemenoval, ani keď mal na hokejke puk, ani keď vystrelil. Buď hovoril o niečom úplne inom, alebo bol ticho. No a keď Rus strelil gól, hovoril o ňom len ako o kapitánovi Capitals.

To isté zopakoval aj v poslednom stretnutí Washingtonu, v ktorom nastúpil proti Bostonu. Ovečkin sa na začiatku konfliktu vyjadril, že si želá mier. Na instagramovom účte má však stále spoločnú fotografiu s prezidentom Putinom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals