Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý bronzový olympionik so zmluvou v NHL. Kelemen podpísal Arizone

Slovenský hokejový reprezentant Miloš Kelemen opúšťa český extraligový klub BK Mladá Boleslav a mieri do NHL.

09.04.2022 09:30
Miloš Kelemen. Foto:
Miloš Kelemen.
debata (1)

Podľa portálu iDnes.cz sa Kelemen dohodol od budúcej sezóny na zmluve s Arizonou Coyotes. Zámorský klub zatiaľ informáciu nepotvrdil.

Dvadsaťdvaročný útočník by mal v prípravnom kempe „kojotov“ zabojovať o miesto v prvom tíme. S Arizonou mal podpísať dvojročný kontrakt počas play off českej extraligy.

Vladimír Dravecký Miloš Kelemen Čítajte viac V najkratšom možnom čase. Dravecký rozhodol o postupe Třinca

Kelemen prišiel do Mladej Boleslavi vlani zo Zvolena, s ktorým predtým získal majstrovský titul. V základnej časti odohral za BK 44 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal 13 asistencií.

Jeho chvíle prišli v play off, kde patril medzi hlavných ťahúňov tímu a v 14 dueloch nazbieral 12 bodov (9+3). Momentálne je najproduktívnejší hráč a najlepší strelec vyraďovačky.

V nej však už nebude pokračovať, lebo Mladá Boleslav vypadla v semifinále s Třincom 0:4 na zápasy a sezóna sa pre jej hráčov skončila.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Osemnástka bez najväčšej postavy. Slafkovský si zahrá vo Fínsku o finále

Kelemenovi sa darilo aj v národnom tíme, so slovenskou reprezentáciou vybojoval bronz na ZOH 2022 v Pekingu. Štartoval aj na vlaňajších MS v Rige a v kvalifikácii ZOH v Bratislave.

Slovenský reprezentant nie je prvý hráč, ktorému angažmán v Mladej Boleslavi otvoril cestu do zámoria. Brankár David Rittich sa v roku 2016 dohodol s Calgary, aktuálne pôsobí v Nashville, Radim Zohorna si zasa vybojoval zmluvu v Pittsburghu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Arizona Coyotes #Miloš Kelemen