Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vancouver nevyužil vedenie, Halák to sledoval zo striedačky

Hokejisti Vancouveru prehrali v noci na štvrtok v domácom zápase zámorskej NHL so St. Louis 3:4.

31.03.2022 07:31
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halak.
debata

Kanadský tím dvakrát viedol, ale napokon si pripísal druhú prehru za sebou.

Medzi jeho žrďami dostal prednosť Thatcher Demko pred slovenským brankárom Jaroslavom Halákom. Vancouveru patrí v tabuľke Západnej konferencie 11. priečka, Blues sú štvrtí.

Connor McDavid skóroval pri výhre Edmontonu nad Los Angeles 4:3 po nájazdoch v riadnej hracej dobe i v nájazdoch a na konte má už 100 bodov v kanadskom bodovaní. Na túto métu sa dostal piatykrát v kariére.

Jeho spoluhráč Leon Draisaitl taktiež rozvlnil sieť z hry i v nájazdoch. Oilers sú na 7. priečke v Západnej konferencii a dotiahli sa na jediný bod za svojho štvrtkového súpera, majú navyše o zápas menej. Kings prehrali tretie z uplynulých štyroch stretnutí.

New York Rangers zvíťazili na ľade Detroitu 5:4 po predĺžení a uspeli štvrtýkrát v sérii. Vo Východnej konferencii majú tretiu najlepšiu bilanciu s náskokom troch bodov na Floridu, ktorá má o dva zápasy menej.

494003792 Mirošničenko hokej Rusko Čítajte viac Kariéra v ohrození. Najväčší ruský talent bojuje s vážnou chorobou

Rozhodujúci gól dal v 94. sekunde predĺženia Andrew Copp. Chris Kreider si v zápase pripísal 24. gól v presilovke, čo je najviac v lige v aktuálnej sezóne. Rangers trikrát prehrávali, no napokon uspeli v druhom stretnutí v priebehu dvoch dní.

„Očakával som, že to bude iné ako v predchádzajúci večer, hoci hráči chceli zopakovať výkon proti Pittsburghu. Mali sme slabší úvod, bolo toho na nás dosť v druhom zápase za sebou,“ priznal tréner Rangers Gerard Gallant podľa AP.

Detroit sa snažil hodiť za hlavu duel s Pittsburghom, v ktorom inkasoval 11 gólov, no napokon prehral štvrtýkrát za sebou. V tabuľke východu je na 11. priečke.

„V predchádzajúcom stretnutí sme sa rozhodne chceli prezentovať inak. Veľa sme o tom v šatni debatovali, chlapcom záležalo na tom, aby sme sa ukázali v lepšom svetle. Vyšli sme na ľad a makali, ale nestačilo to,“ skonštatoval kapitán Detroitu Dylan Larkin.

O play off bojujúci Winnipeg uspel v Buffale 3:2 po nájazdoch. Jets majú na západe 10. najlepšiu bilanciu so stratou dvoch bodov na ôsmy Vegas.

Najlepší strelec Arizony Clayton Keller nedohral domáci duel proti San Jose, ktoré Coyotes vyhrali 5:2. Päť minút pred koncom ho odniesli z ľadu na nosidlách so zranenou nohou. Arizona už nemá šancu postúpiť do play off.

NHL – výsledky
Buffalo – Winnipeg 2:3 pp a sn, Detroit – New York Rangers 4:5 pp, Edmonton – Los Angeles 4:3 pp a sn, Arizona – San Jose 5:2, Seattle – Vegas 0:3, Vancouver – St. Louis 3:4

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #hokej #NHL #Kanada