Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry ovládol jednu zo štatistík, na výhru to nestačilo

Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL s Carolinou 1:6. K víťazstvu hostí prispel český útočník Martin Nečas dvomi gólmi a jednou asistenciou.

29.03.2022 06:55 , aktualizované: 11:36
Jaroslav Halák Foto: ,
Brankár Vancouvru Jaroslav Halák inkasuje gól v zápase proti St. Louis.
debata

Hurricanes sa posunuli pred Floridu na čelo Východnej konferencie, Metropolitnú divíziu vedú už s päťbodovým náskokom pred NY Rangers. Fehérváry odohral 18:55 min., vyslal jednu strelu na bránku, rozdal až sedem hitov (najviac zo všetkých hráčov) a pripísal si tri mínusky.

Hráči Caroliny vrátili súperovi prehru z predchádzajúceho merania síl, keď mu pred desiatimi dňami podľahli doma po nájazdoch a vyslali dôležitý signál protivníkovi, s ktorým sa môžu stretnúť v prvom kole play off.

„Dnešný večer sa nevyvinul smerom, akým sme chceli. Uplynulý mesiac sme urobili veľa dobrých vecí. Nemožno povedať, že sme nehrali konzistentne. Dnešok však v nás zanechal trpkú pachuť,“ priznal tréner Washingtonu Peter Laviolette.

So stopercentnou radosťou však z ľadu neodišli ani Hurricanes. Náladu im pokazilo zranenie centra Jesperiho Kotkaniemiho, ktorého 1,8 sekundy pred koncom nešetrne atakoval Lars Eller.

„Rozhodnutý zápas, sekunda do konca a urobí niečo také. Ani neviem, kto to bol. Asi chcel byť za hrdinu, alebo čo. Neskutočne stupídne, nemám na to slov,“ hneval sa Nečas.

Vancouver prehral na ľade St. Louis 1:4 a na postupové priečky v Západnej konferencii stráca stále tri body. V bránke Canucks sa predstavil Slovák Jaroslav Halák, ktorý zneškodnil 25 z 28 striel súpera.

Štvrtý gól inkasovali hostia v závere do prázdnej bránky pri neúspešnej power play. Vladimir Tarasenko sa na triumfe Blues podieľal dvomi gólmi a asistenciou.

Tridsaťročný ruský krídelník sa tak v kariére dostal na métu 500 bodov. "Je to skvelý úspech. Podával dobré výkony dlhší čas.

Po príchode do tímu sa stal komplexným hráčom a víťazným typom. Stal za z neho líder mužstva," pochválil svojho zverenca tréner Blues Craig Berube.

Halák sa proti svojmu bývalému klubu predstavil v bránke štvrtýkrát v kariére a opäť neuspel.

"Nič Jarovi nevyčítam, udržal nás v hre. Pri prvom góle strelec trafil jeho nohavice a puk prepadol do siete. Druhý gól bola akcia dvaja na jedného a Perron to trafil presne.

Jeho kvality poznám, trénoval som ho," zastal sa slovenského brankára kouč Vancouveru Bruce Boudreau a hľadal príčinu neúspechu:

„Veľa chlapcov nehralo s pocitom dôležitosti, ktorý práve v tejto fáze sezóny treba mať. Nedali sme do toho všetko.“

Parádny obrat predviedlo Buffalo. Na ľade Chicaga prehrávalo na začiatku druhej tretiny už 0:4, no dokázalo duel otočiť a vyhralo napokon 6:5.

Víťazný gól Sabres strelil v presilovke 12 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Tage Thompson, Victor Olofsson sa pod triumf Buffala podpísal tromi kanadskými bodmi (2+1).

Strelecký líder mužstva s 28 gólmi Thompson si pri víťaznej strele zlomil hokejku.

„Už som bol na polceste na striedačku. Otočil som sa a videl som, ako sa na mňa spoluhráči vrhajú. Nemal som potuchy, čo sa deje,“ priznal hrdina Sabres.

chicago, buffalo, lankinen Čítajte aj Najkurióznejší v dejinách? Prestrelku v Chicagu rozhodol neuveriteľný gól

Dočasný tréner Blackhawks Derek King spokojný po zápase byť nemohol:

„Prestali sme hrať. Hráči súpera vzali zápas do svojich rúk a robili si, čo chceli. Sme sklamaní, uvidíme, ako nás tento zápas poznačí.“

Hráči Los Angeles bojujúci o účasť v play off nestačili doma na nováčika zo Seattlu, predposlednému tímu tabuľky Západnej konferencie podľahli hladko 1:6.

NHL – sumáre:

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Góly: 27. Wilson – 3. Stepan (Kotkaniemi, Domi), 8. Nečas (Trocheck, Svečnikov), 29. Aho (Teräväinen, Cole), 31. Pesce (Teräväinen, Skjei), 36. Nečas (Domi, Slavin), 50. Skjei (Nečas, Trocheck). Brankári: Vaněček (41. Samsonov) – Andersen, strely na bránku: 26:29, 18.573 divákov.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 7. Scandella (Tarasenko, Thomas), 15. Perron (Barbašov), 41. Tarasenko (Bučnevič, Thomas), 58. Tarasenko (Saad, Schenn) – 43. Hunt (Lammikko, Podkolzin). Brankári: Husso – HALÁK, strely na bránku: 29:36, 18.096 divákov.

Chicago Blackhawks – Buffalo Sabres 5:6 (3:0, 1:3, 1:3)
Góly: 8. De Haan (Raddysh, Kubalík), 14. Lafferty (McCabe, R. Johnson), 17. Toews (Kurashev, Kubalík), 22. S. Jones (DeBrincat, Strome), 51. DeBrincat (Kane, Strome) – 25. Olofsson (Cozens, Jokiharju), 31. Olofsson (Skinner), 35. Okposo (Cozens, Butcher), 43. Hinostroza (Dahlin, Thompson), 58. Tuch (Olofsson, Mittelstadt). Brankári: Lankinen – Tokarski, strely na bránku: 21:37, 18.648 divákov.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
Góly: 5. McDavid (Puljujärvi), 11. McLeod (Nurse, Ryan), 23. McLeod (Yamamoto, Keith), 33. Foegele (Barrie, McLeod), 37. Hyman (Draisaitl), 50. Draisaitl (Puljujärvi). Brankári: Koskinen – Vejmelka (41. Kořenář), strely na bránku: 42:32, 15.237 divákov.

Los Angeles Kings – Seattle Kraken 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Góly: 6. Kaliyev (Kempe, Arvidsson) – 1. Wennberg (Donato, Dunn), 9. Larsson (Dunn), 34. Rask (Gourde, Kuhlman), 48. Eberle, 48. McCann (Geekie, Oleksiak), 53. Sprong (Sheahan, Donskoi). Brankári: Petersen – Driedger, strely na bránku: 37:38, 13.919 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Martin Fehérváry