Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák prvou hviezdou, zažiaril proti najlepšiemu tímu. Kane vyrovnal Mikitu

Jaroslav Halák priviedol 32 zákrokmi hokejistov Vancouvru k víťazstvu nad Coloradom 3:1. Slovenského brankára vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

24.03.2022 06:32 , aktualizované: 09:22
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák v zápase proti Coloradu.
debata (2)

Canucks proti rozbehnutému súperovi, ktorý má v základnej časti najviac bodov (95) zo všetkých tímov a obhajuje v nej prvenstvo, ukončili trojzápasovú domácu sériu prehier.

V drese najlepšieho tímu súťaže prekonal Haláka iba Nazem Kadri v 47. minúte.

Halák vychytal tretie víťazstvo v sezóne, prvé od 31. januára. Väčšinu ročníka kryl chrbát tímovej jednotke Thatcherovi Demkovi, ktorý chytal od začiatku v predchádzajúcich deviatich dueloch Canucks.

VIDEO: Zostrih zápasu so zákrokmi slovenského gólmana

„Je vždy pekné dosiahnuť výhru v tejto lige, nikdy to neomrzí,“ vyhlásil slovenský brankár.

"Myslím si, že väčšinu zápasu sme hrali celkom dobre. Treba uznať kvality súpera, no naši chalani tvrdo bojovali.

Colorado má skutočne skvelý tím, no my sme boli schopní nehrať podľa jeho nôt. Snažili sme sa držať nášho herného plánu," citoval Haláka oficiálny webový portál súťaže.

V tabuľke Západnej konferencie patrí kanadskému tímu 11. miesto.

Po dvoch bezgólových tretinách sa hostia dostali na začiatku tretieho dejstva zásluhou Brocka Boesera a J.T. Millera do dvojgólového vedenia, Kadri síce v presilovke znížil z dorážky, ale Canucks si už výhru udržali.

Jaroslav Halák. Čítajte aj Čudná reakcia brankára Haláka. Nahnevalo ho, že má chytať

Spečatil ju Bo Horvat gólom do prázdnej bránky 18 sekúnd pred koncom. Kanadský tím ukončil minisériu troch prehier, v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 11. miesto.

Na pozíciu s druhou voľnou kartou, ktorú momentálne drží Dallas, stráca tri body, no Stars odohrali o tri zápasy menej.

Halák, ktorý napriek špekuláciám o výmene napokon zostal vo Vancouveri, sa bude snažiť pomôcť tímu k postupu do play off: „Nevedel som, čo sa stane, či zostanem v tíme, alebo ma vymenia. Dnes je to už jasné a ja sa môžem koncentrovať na Vancouver, aby som vydal zo seba maximum, keď dostanem šancu.“

Tridsaťšesťročný brankár po stretnutí dostal od spoluhráčov opasok pre najlepšieho hráča zápasu.

„Znamená to pre mňa veľa. Všetci podali fantastický výkon po celých 60 minút. Zaslúžili sme si zvíťaziť,“ povedal neskôr Halák v šatni.

Vancouver zastavil rozbehnutú „lavínu“, ktorá predtým vyhrala štyri zápasy za sebou.

„Podali sme najlepší výkon, odkedy trénujem tento tím. Pred zápasom sme viackrát použili slovo odhodlanie a myslím si, že každý hráč bol odhodlaný prispieť k tímovému úspechu,“ spokojne konštatoval tréner hostí Bruce Boudreau.

Najproduktívnejší hráč Vancouveru v tejto sezóne J.T. Miller pridal ku gólu aj asistenciu, Tanner Pearson nazbieral dve asistencie.

christián jaroš Čítajte aj Čo ďalej? Devils ukončili s Jarošom spoluprácu

„Vedel som, že budem nastupovať proti jednej z najlepších formácií na svete. Preto však hrám hokej, aby som si meral sily s tými najlepšími. Musel som vydať zo seba to najlepšie. Každý hráč dnes zabral po defenzívnej stránke,“ povedal Miller.

Duel nedohral útočník Vancouveru Matthew Highmore, ktorý opustil ľad po hite Kurtisa MacDermida v tretej tretine.

V drese Canucks debutovali nové posily Travis Dermott a Brad Richardson, za Avalanche absolvoval premiéru Andrew Cogliano. Ďalšia nová akvizícia domácich, fínsky útočník Artturi Lehkonen z Montrealu ešte nehral za Colorado, keďže stále čaká na povolenie od imigračných úradov.

Hráči New Jersey prehrali v Toronte 2:3, slovenský útočník Tomáš Tatar vyslal počas 14:57 min. na ľade jednu strelu na bránku.

Maple Leafs skórovali dvakrát vo vlastnom oslabení, pričom Pierre Engvall svojím gólom v 56. minúte prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre domácich. V defenzíve Toronta debutoval skúsený obranca Mark Giordano, nová posila zo Seattlu.

„Cítil som sa výborne. Pred zápasom som cítil menšie vzrušenie. Pamätám si na moment, keď som ako malý chlapec vošiel do tejto arény. Vtedy aj teraz som bol trochu nervózny,“ priznal rodák z Toronta a následne zhodnotil zápas:

„Bol to vyrovnaný duel, bojovalo sa o každý centimeter ľadu. Museli sme zostať trpezliví, rozdielovým prvkom bola naša hra v oslabení.“

Kanonier „javorových listov“ a najlepší strelec ligy Auston Matthews si vďaka asistencii pripísal 80. bod v sezóne, čím si vyrovnal osobné maximum z ročníka 2019/2020.

pjimage  1 Čítajte aj Česká novinárka sa navážala do Ovečkina. Američania sa s ňou porátali

V drese New Jersey zaznamenal Nico Hischier gól a asistenciu a zažil už štvrtý viacbodový duel za sebou. Maple Leafs vyhrali tretí zápas z uplynulých štyroch, naopak Devils sa trápia a prehrali štvrtý súboj z piatich.

Patrick Kane si pripísal gól a dve asistencie, brankár Kevin Lankinen predviedol 27 úspešných zákrokov a aj ich zásluhou Chicago uspelo na ľade Anaheimu 4:2.

Po troch prehrách sa tak dočkalo plného bodového zisku. Kane dosiahol 20-gólovú métu v sezóne 14-krát v profiligovej kariére, čím vyrovnal klubový rekord Stana Mikitu.

„Káčeri“ sú pre amerického krídelníka obľúbenou stravou, pochutnal si na nich aj v predchádzajúcom vzájomnom stretnutí z 8. marca, v ktorom prispel k výhre Blackhawks 8:3 šiestimi kanadskými bodmi (1+5).

„Najdôležitejšie je vykonať v správnom momente tú správnu akciu, či už je to prihrávka alebo strela,“ stručne okomentoval Kane svoju hru. Sekundovali mu Dylan Strome a Alex DeBrincat, ktorí nazbierali zhodne gól a asistenciu.

Ducks klesajú v tabuľke stále hlbšie a hlbšie, prehrali ôsmy zápas v rade a na postupové priečky v Západnej konferencii strácajú už osem bodov. Oba góly Anaheimu strelil Sam Carrick, ktorý nastúpil na jubilejný 100. zápas v profiligovej kariére.

Nikdy predtým nestrelil v jednom stretnutí NHL viac ako gól. Center Ducks Trevor Zegras vytvoril nový klubový rekord s 31 asistenciou v nováčikovskej sezóne, predošlý rekord držal Cam Fowler s 30 asistenciami v ročníku 2010/2011.

Marc-Andre Fleury Čítajte aj Veterán s maskou mení dres. Získala ho Minnesota

Buffalo zdolalo Pittsburgh 4:3 po samostatných nájazdoch a slávilo tretie víťazstvo za sebou. Hrdinom domácich bol center prvého útoku Tage Thompson, ktorý strelil v riadnom hracom čase dva góly a v rozstrele premenil rozhodujúci nájazd. Okrem neho uspel v nájazdoch aj spoluhráč Alex Tuch.

Penguins v zápase ani raz neviedli, bod im zabezpečil v 56. minúte vyrovnávajúcim zásahom Kris Letang, Sidney Crosby a Jevgenij Malkina si zhodne pripísali gól a asistenciu.

Sumáre NHL:

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Góly: 33. Michejev (Kerfoot), 35. Marner (Matthews, Bunting), 56. Engvall – 26. Severson (Bratt, Hischier), 34. Hischier (Hughes, Hamilton). Brankári: Mrázek – Daws, strely na bránku: 31:22, 18.739 divákov.

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 4:3 pp a sn (1:0, 1:2, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 18. Thompson (Samuelsson), 36. Girgensons (Okposo), 42. Thompson (Tuch, Skinner), rozh. nájazd Thompson – 21. Crosby (Rust, Guentzel), 39. Malkin (Rust), 56. Letang (Malkin, Crosby). Brankári: Anderson – DeSmith, strely na bránku: 33:26, 9399 divákov.

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Góly: 47. Kadri (MacKinnon, Ničuškin) – 42. Boeser (Pettersson), 44. Miller (Pearson, Garland), 60. Horvat (Miller, Pearson). Brankári: Kuemper – HALÁK, strely na bránku: 33:27, 17.482 divákov.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly: 14. Carrick (Robinson, Comtois), 54. Carrick (Henrique, Zegras) – 11. Raddysh (Strome, Kane), 32. Kane (DeBrincat, S. Jones), 57. Strome (Stillman, Kane), 59. DeBrincat (Toews, McCabe). Brankári: Gibson – Lankinen, strely na bránku: 29:28, 11.740 divákov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Colorado Avalanche