Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružička bodoval pri návrate, prihral na víťazný gól

Slovenský hokejista Adam Ružička prispel jednou asistenciou k víťazstvu Calgary v nočnom zápase NHL nad Edmontonom 3:1.

08.03.2022 06:54
Matthew Tkachuk, Evander Kane Foto: ,
Matthew Tkachuk z Calgary v roztržke s hráčom Edmontonu Evanderom Kaneom.
debata

Bol to pre neho ôsmy bod (4+4) v sezóne, v ktorej odohral zatiaľ 20 stretnutí. Dvomi gólmi sa na výhre Flames podieľal Tyler Toffoli, Johnny Gaudreau pomohol k úspechu gólom a asistenciou.

Ružička sa po štyroch zápasoch strávených na tribúne vrátil do zostavy Calgary a v polovici duelu prihral na víťazný gól Flames.

Za stavu 1:0 pre domácich našiel bekhendom na útočnej modrej na ľavej strane úplne voľného Toffoliho a ten strelou z kruhu na buly druhýkrát v zápase prekonal Mikka Koskinena v bránke Oilers.

Flames bodovali v 13. domácom zápase v sérii (12 víťazstiev, jedna prehra za bod). V Scotiabank Saddledome prehrali v riadnom hracom čase naposledy 13. januára, keď podľahli Ottawe (1:4).

Brankár Jacob Markström sa na víťazstve podieľal 27 úspešnými zákrokmi. Dvadsaťdvaročný Ružička odohral 8:07 min., pripísal si aj jednu strelu na bránku a plusku, vyhral tri z ôsmich vhadzovaní.

Výsledky NHL:

Buffalo – Florida 1:6, Boston – Los Angeles 2:3 pp, Columbus – Toronto 4:5, New York Islanders – Colorado 4:5, Calgary – Edmonton 3:1 /RUŽIČKA za domácich 0+1/

debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Adam Ružička