Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar s Fehérvárym bodovali, Haláka po šiestom góle stiahli z ľadu

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v nočnom zápase NHL asistenciou k hladkému triumfu New Jersey nad Vancouverom 7:2. Tatar zaznamenal druhú asistenciu pri poslednom góle Devils, ktorý strelil obranca Dougie Hamilton.

01.03.2022 07:06 , aktualizované: 11:06
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák schádza z ľadu po šiestom inkasovanom góle v zápase proti New Jersey.
debata

To už v bránke Canucks nebol Jaroslav Halák, ktorého po šiestom inkasovanom góle v 27. minúte vystriedal Thatcher Demko. Bod za asistenciu zaznamenal aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry.

Vancouver nepridal štvrté víťazstvo za sebou a v tabuľke Západnej konferencie figuruje na 11. mieste, „diabli“ sú na východe na 13. priečke.

Jack Hughes prispel k víťazstvu Devils gólom a asistenciou a aj v treťom zápase proti svojmu bratovi a obrancovi Canucks Quinnovi sa tešil z víťazstva.

„Jack je typom hráča, ktorý je pripravený naskočiť na ľad v každom druhom striedaní. To je pre hráča skvelá vlastnosť,“ povedal pre nhl.com tréner New Jersey Lindy Ruff.

Víťazstvo Devils vychytal nemecký brankár Nico Daws, ktorý chytil 36 striel. „Chytalo sa mi oveľa jednoduchšie, keď sme strieľali tak veľa gólov. Snažil som sa tím čo najviac podržať,“ povedal Daws.

Halák vo svojom desiatom štarte v tejto sezóne zaznamenal osem zákrokov zo štrnástich striel a mal 57,1 percentuálnu úspešnosť zákrokov.

Slovenský brankár nedochytal druhý zápas za sebou, predtým 9. februára opustil bránku po 16 minútach, keď od New Yorku Islanders dostal päť gólov z dvanástich striel.

83940675 Čítajte viac Gretzky sa zastal Ovečkina, nie Rusov. Načrtol svoj vlastný trest

Tridsaťšesťročný slovenský brankár dostal 13 gólov z 37 striel v posledných troch zápasoch a vo februári mal úspešnosť zásahov 64,9 percenta.

Halákova forma znepokojuje aj trénera Brucea Boudreaua. "Prejdeme cez most, ale musíme sa k nemu dostať. V posledných dvoch zápasoch sme ho museli striedať, čo nie je príjemné, ale je to profesionál.

Už si tým v kariére prešiel a verím, že sa cez to dostane aj teraz," povedal kormidelník Vancouveru podľa sportsnet.ca na adresu Haláka.

Slovenskému brankárovi hráči Canucks v tejto sezóne nepomáhali v ofenzíve. V desiatich zápasoch, v ktorých štartoval, dali len 16 gólov.

„Po prvej tretine, ktorú sme prehrali 0:3 som mu povedal, že sa potrebuje chytiť dobrým zákrokom. Znížili sme, začali sme korčuľovať, ale dorazil nás štvrtý gól. Ten nás zrazil na kolená. Potom prišiel piaty, šiesty a Halák musel ísť z bránky von, pretože posledný gól dostal z jednoduchej strely,“ dodal Boudreau.

Demko po príchode na ľad chytil 18 striel, inkasoval len raz. „Vybehli na nás a my sme sa neprispôsobili ich rýchlosti,“ dodal Boudreau.

Hughes (20 rokov, 290 dní) bodoval v siedmom zápase za sebou a v štvrtom stretnutí v sérii zaznamenal viac ako jeden bod. Spomedzi aktívnych hráčov to vo veku 20 a menej rokov dosiahli len Patrik Laine (5 zápasov v sezóne 2017–18) a Steven Stamkos (5, 2009–10).

Devils vyhrali nad Canucks dvanásty zápas za sebou, naposledy s týmto kanadským tímom prehrali 25. novembra 2014. Vancouver nastúpil na jubilejný 4000. zápas v NHL, do profiligy vstúpil v sezóne 1970–71.

Tatar strávil na ľade necelých 13 minút, zaznamenal dva plusové body. Jeho asistencia bola pre neho trinásta v sezóne.

Bod za asistenciu si pripísal aj obranca Martin Fehérváry, jeho Washington však podľahol doma Torontu 3:5 a prehral už tretí duel za sebou.

Slovenský obranca zaznamenal siedmu asistenciu v sezóne v úvode tretej tretiny, keď sa počas oslabenia k jeho vyhodenému puku dostal Tom Wilson a vyrovnal na 3:3.

Wilson v druhej tretine skóroval aj v presilovke a stal sa tretím hráčom Capitals za posledných 10 rokov, ktorý v jednom zápase strelil gól v početnej výhode aj nevýhode.

Capitals vyrovnali z 1:3 na 3:3, ale o víťazstve Maple Leafs napokon rozhodol 3:23 minúty pred koncom tretej tretiny švédsky obranca Rasmus Sandin.

Triumf hostí poistil do opustenej bránky Pierre Engvall. Dve asistencie si pripísal Mitchell Marner, Toronto vyhralo tretí zápas za sebou.

„Páčil sa mi náš výkon. Hrali sme dobre v každej činnosti až na presilovky. V každom prípade chlapci odviedli dobrú prácu,“ povedal tréner Toronta Sheldon Keefe.

V bránke Capitals začal zápas Iľja Samsonov, ale po tom, ako dostal tri góly z desiatich striel, ho nahradil Vítek Vaněček. „Som nahnevaný a frustrovaný. Takto sa nehrá na domácom ľade, niečo treba zlepšiť,“ dodal tréner Capitals Peter Laviolette.

Fehérváry bol na ľade 20 minút, okrem asistencie mal dve „mínusky“ a dve strely na bránku. Ruskí útočnící Alexander Ovečkin a Jevgenij Kuznecov zaznamenali po štyri mínusové body.

Boston rozdrvil Los Angeles 7:0 aj vďaka trom gólom a jednej asistencii Jakea DeBruska. Bruins natiahli víťaznú šnúru na päť stretnutí.

DeBrusk strelil prvé tri góly v zápase a zaznamenal tzv. čistý hetrik. Bol to jeho vôbec prvý hetrik v kariére NHL.

V posledných piatich zápasoch dal sedem gólov, celkovo v tejto sezóne 14. „Tento zápas dokazuje, že mám na najvyššiu úroveň. Nedá sa to ale robiť každý večer, je to najlepšia liga na svete a aj top hráči majú výkyvy,“ povedal DeBrusk.

Dva góly Bruins strelil Erik Haula, Patrice Bergeron skóroval a pridal dve asistencie. Brankár Jeremy Swayman chytil 34 striel Kings a zaznamenal piaty shutout v kariére.

Menej sa darilo Jonathanovi Quickovi, ktorý z 19 striel inkasoval päť gólov a v druhej tretine ho vystriel Cal Petersen.

NHL – výsledky:

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 7:2 (3:0, 3:2, 1:0)
Góly: 10. J. Hughes, 16. Šarangovič (Mercer, J. Hughes), 18. Mercer (Bratt, Hischier), 24. Boqvist (Johnsson, Graves), 26. Graves (Šarangovič), 27. Bratt (Zacha, Hischier), 52. Hamilton (Boqvist, TATAR) – 22. Podkolzin (Horvat, Hamonic), 29. Pearson (Hunt, Miller). Brankári: Daws – HALÁK (27. Demko), strely na bránku: 33:38, 11.693 divákov.

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Góly: 17. Sheary (Bäckström, Carlson), 31. Wilson (Ovečkin, Carlson), 42. Wilson (FEHÉRVÁRY, Carlson) – 3. Bunting (Marner, Sandin), 19. Nylander (Tavares, Kerfoot), 20. Holl (Marner, Rielly), 57. Sandin (Holl, Tavares), 59. Engvall (Michejev). Brankári: Samsonov (21. Vaněček) – Mrázek, strely na bránku: 33:28, 18.573 divákov.

Los Angeles Kings – Boston Bruins 0:7 (0:2, 0:3, 0:2)
Góly: 2. DeBrusk (Marchand, Bergeron), 14. DeBrusk, 21. DeBrusk (Bergeron, McAvoy), 32. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 33. Hall (Pastrňák, McAvoy), 51. Haula (Coyle, Smith), 54. Haula (Hall, DeBrusk). Brankári: Quick (33. Petersen) – Swayman, strely na bránku: 34:32, 16.067 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Jaroslav Halák