Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkina bombardujú otázkami na Putina. Teraz prelomil mlčanie

Patrí k veľkým podporovateľom Vladimira Putina. Má ho aj na profilovej fotografii na Instagrame.

26.02.2022 07:22
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin a Vladimir Putin.
debata (56)

Aj preto sa ho viac ako na hokej americkí novinári pýtajú na jeho názor na rusko-ukrajinský konflikt. Útočník Washingtonu po piatkovom tréningu prelomil mlčanie. „Prosím, vojna musí skončiť,“ reagoval.

Rodák z Moskvy prežíva skvelú sezónu. Na ľade exceluje a v historickej tabuľke strelcov postupne doháňa Wayna Gretzkeho.

„Je ti zložité. V Rusku mám rodinu, je to desivé. Ale môžeme len dúfať, že všetko čoskoro skončí a bude to v poriadku,“ vyhlásil najlepší kanonier uplynulých dvoch dekád v zámorskej profilige.

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....

Práve jeho najbližší sú pravdepodobne dôvodom, prečo sa Ovečkin k celej situácii vyjadril až teraz. V Rusku má manželku, deti aj oboch rodičov. „Moja rodina je tam. Samozrejme, že venujem tomu pozornosť, čo sa tam deje. Nechcem vidieť, aby sa niekto zranil, aby niekoho zabili. Ako som povedal – dúfam, že sa to skončí a budeme žiť v dobrom svete.“

„Nezáleží na tom, či bojuje Rusko, Ukrajina alebo akákoľvek iná krajina. Musíme žiť v mieri, vojna sa musí skončiť,“ vyhlásil opakovane.

Nakoniec sa nevyhol ani otázke na Putina, ktorému v minulosti niekoľkokrát prejavil sympatie. „Je to môj prezident. Ale nie som politik. Som športovec a to, čo sa deje, nemám pod kontrolou. Ide o ťažkú ​​situáciu pre všetkých.“

Športové osobnosti reagujú na konflikt na Ukrajine Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ronen Ginzburg, tréner basketbalistov Česka...
56 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Alexander Ovečkin #vojna na Ukrajine