Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý výkon Ružičku. Dvoma bodmi potiahol Calgary k výhre

Slovenský hokejista Adam Ružička sa gólom a asistenciou podieľal na víťazstve Calgary nad New Yorkom Islanders 5:2 v nočnom súboji zámorskej NHL.

13.02.2022 07:00
Hokej Ružička Foto: ,
Adam Ružička.
debata

Kanadský tím natiahol víťaznú šnúru na šesť stretnutí, v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 6. priečka.

Slovenský center zaznamenal svoj prvý dvojbodový zápas v NHL a sa stal prvou hviezdou zápasu.

Ružička otvoril skóre v 10. minúte, keď po krásnej individuálnej akcii obrancu Rasmusa Anderssona zblízka prekonal Iľju Sorokina. V druhej tretine nahral na gól Andrewovi Mangiapaneovi, ktorý dostal Flames do vedenia 3:1 a tento zásah bol napokon víťazný. Dvadsaťdvaročný Ružička bol na ľade 12 a pol minúty, zaznamenal tri plusové body a jednu strelu na bránku.

Po štrnástich odohratých zápasoch v drese „plameňov“ má na konte šesť kanadských bodov za tri góly a rovnaký počet asistencií.

„Úprimne môžem povedať, že sa veľmi nestarám o body. Zaujímajú má víťazstvá, ktoré sú dôležité. Vyhrali sme šesť zápasov za sebou, hráme dobre a z toho má radosť,“ povedal Ružička pre nhl.com.

Kanada hokej NHL Oilers Islanders Čítajte viac Chára rozdával bodyčeky, ale z výhry sa netešil

Slovenský hokejista nastúpil na poste centra štvrtej formácie spoločne s držiteľmi Stanleyho pohára Milanom Lucicom a Trevorom Lewisom. Podľa trénera Darryla Suttera by sa mal slovenský mladík pomaly prebrať rolu tretieho centra Flames.

„Zlepšil sa v hre v obrannom pásme. Chcem, aby bol ešte lepším hráčom s pukom, aby viac využíval svoje fyzické parametre a rýchlosť. Chystáme ho na rolu tretieho centra. Má na to všetky predpoklady a je na ňom či svoju šancu využije, alebo nie,“ povedal Sutter ešte pred zápasom pre nationalpost.com.

Jeho krajan Zdeno Chára odohral za Islanders 17:33 minúty bez bodového zápisu, na brankára Calgary vyslal dve strely. V bránke Islanders mal nastúpiť Semjon Varlamov, ale počas rozcvičky sa dozvedel, že mal pozitívny test na COVID-19 a medzi žrde musel Sorokin.

„Ostrovania“ narýchlo použili pohotovostného brankára, ktorým bol Colin Cooper. Dvadsaťsedemročný Cooper chytal v rokoch 2015 – 2019 za univerzitný tím Mount Royal v Calgary.

Hokejisti s najviac zblokovanými strelami v NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
1. Kris Russell
Zblokované strely: 2018...

Ottawa podľahla Bostonu 0:2. Veľkou oporou Bruins bol brankár Jeremy Swayman, ktorý kryl všetkých 30 striel a po návrate z farmy sa tešil z prvého víťazstva v NHL od 2. januára.

„Každý deň sa môžem učiť od najlepších hráčov na svete. Snažím sa zo všetkého brať pozitíva,“ povedal pre nhl.com Swayman, ktorý zaznamenal druhé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére.

Góly Bruins strelili Trent Frederic a Curtis Lazar, ktorý odohral 176 zápasov v drese Senators. Boston sa opäť musel zaobísť bez dvoch útočníkov prvej formácie Patricea Bergerona (zranenie) a Brada Marchanda (trest).

NHL – výsledky:
Detroit – Philadelphia 4:2, Montreal – Columbus 1:2, Ottawa – Boston 0:2, Nashville – Winnipeg 2:5, Vancouver – Toronto 3:2, Minnesota – Carolina 3:2, St. Louis – Chicago 5:1, Calgary – New York Islanders 5:2 /Ružička za domácich 1+1/

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Adam Ružička