Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry bodoval, Chára v jednej štatistike zatienil celý tím

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry si v noci na štvrtok v NHL pripísal na konto asistenciu. Washington však prehral doma s Edmontonom 3:5.

03.02.2022 06:50 , aktualizované: 10:27
Evander Kane Foto: ,
Zlý muž v drese Edmontonu Evander Kane sa po jednom zo súbojov ocitol na striedačke Washingtonu.
debata

Capitals vyrovnali z 0:3 na 3:3, no v závere rozhodol o triumfe Oilers dvoma gólmi Ryan Nugent-Hopkins. Fehérváry strávil na ľade 19:04 min, zaznamenal štvrtú asistenciu v sezóne. V akcii boli aj ďalší dvaja Slováci Zdeno Chára a Adam Ružička.

Edmonton mal raketový štart, za 5 minút a 7 sekúnd si vypracoval trojgólové vedenie, keď sa presadili najväčšie hviezdy Leon Draisaitl (32. gól v sezóne), Evander Kane a Connor McDavid. Oilers vyhnali z bránky Iľju Samsonova, ktorého nahradil Pheonix Copley.

Ten nastúpil na svoj prvý zápas v NHL od 6. apríla 2019. Domáci ešte v prvej tretine znížili zásluhou Larsa Ellera, v polovici zápasu sa po asistencii Fehérváryho presadil Conor Sheary a v úvode tretej časti vyrovnal Jevgenij Kuznecov.

Víťazný gól Oilers strelil štyri minúty a tri sekundy pred treťou sirénou Nugent-Hopkins, keď zakončil úspešne akciu v oslabení so Zachom Hymanom. Triumf kanadského tímu spečatil Nugent-Hopkins do prázdnej bránky.

“Mám pocit, že sme sa vrátili na správnu cestu. Dávame dosť gólov, vieme sa dopracovať k víťazstvu a Koskinen bol v uplynulých zápasoch veľmi spoľahlivý,” povedal pre nhl.com tréner Edmontonu Dave Tippett.

Washington nastúpil bez svojho kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý je na covidovej listine a vynechá preto aj All Star víkend v Las Vegas. V exhibícii ho nahradí jeho spoluhráč Tom Wilson.

Alexander Ovečkin, Sidney Crosby Čítajte viac All Star víkend bude bez veľkej postavy. Ovečkin má koronavírus

New York Islanders v zostave so Zdenom Chárom podľahli Seattlu Kraken 0:3. Oporou hostí bol nemecký brankár Philipp Grubauer, ktorý vykryl všetkých 19 striel.

Chára absolvoval 17:53 min. Chára okrem jeden strely a dvoch bodyčekov zaznamenal štyri bloky, najviac zo všetkých hráčov Islanders. V drese hostí mal rovnaký počet len Cale Fleury.

Oporou hostí bol nemecký brankár Philipp Grubauer, ktorý vykryl všetkých 19 striel a zaznamenal prvý shutout v histórii nováčika NHL.

“Odohrali sme výborný zápas, celý tím podal skvelý výkon. Súpera sme nepustili do veľkých šancí,” povedal Grubauer. Všetky tri góly padli až v záverečnej časti, skóre otvoril Jared McCann, na 2:0 zvýšil obranca Vince Dunn a do opustenej bránky spečatil víťazstvo Mason Appleton.

Útočník Kraken Jordan Eberle nastúpil prvýkrát proti Islanders, za ktorých v rokoch 2017 – 2021 odohral 272 zápasov.

Calgary s Adamom Ružičkom triumfovalo na ľade Arizony 4:2, slovenský útočník odohral 12:10 min, čo je najviac v jeho kariére NHL. Do štatistík sa nezapísal, ale zaznamenal dve strely a tri hity.

Pri všetkých góloch Flames bol obranca Christopher Tanev, ktorý raz skóroval a pridal tri asistencie. Zažiaril aj Blake Coleman, ktorý dal dva góly a pridal asistenciu.

“Plamene” sú vo forme, vyhrali tretí zápas za sebou a piaty z predchádzajúcich šiestich duelov. Flames vyslali na bránku až 50 striel.

Kevin Fiala natiahol svoju bodovú sériu na 12 zápasov, keď k víťazstvu Minnesoty v Chicagu 5:0 pomohol gólom a asistenciou. Švajčiarsky útočník počas tejto série zaznamenal 16 bodov.

“Som hrdý na náš tím, hráme veľmi dobre. Pred krátkou pauzou sme sa naladili výborne,” povedal Fiala.

Rovnako dva body za gól a asistenciu si pripísal Mats Zuccarello, Wild vyhrali šiesty duel za sebou a minimálne bod získali v posledných desiatich zápasoch. Brankár Cam Talbot zlikvidoval 30 striel a zaznamenal 25. shutout v kariére.

Hokejisti Los Angeles vyhrali v Detroite 5:3 a natiahli bodovú sériu na šesť zápasov. Dvoma gólmi sa blysol Phillip Danault.

Výsledky NHL:

New York Islanders – Seattle 0:3, Washington – Edmonton 3:5, /za domácich Fehérváry 0+1/, Detroit – Los Angeles 3:5, Arizona – Calgary 2:4, Chicago – Minnesota 0:5


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry