Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chárova odpoveď rozosmútila NHL. Na All Star víkend nepôjde

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa nepredstaví v súťaži o najtvrdšiu strelu v rámci All Star víkendu zámorskej NHL v Las Vegas (4.-5. februára).

30.01.2022 12:25
Zdeno Chára, William Nylander Foto: ,
Zdeno Chára v New Yorku Islanders v súboji s hráčom Toronta Williamom Nylanderom.
debata

Vedenie profiligy pozvalo obrancu New Yorku Islanders, aby sa zapojil do súťaží zručností, ale najstarší muž profiligy pozvánku odmietol.

„Vedenie NHL ho chcelo vidieť v súťaži o najtvrdšiu strelu. Myslím si, že všetci by sme boli veľmi radi, keby Chára do Vegas prišiel a okrem súťaže splnil aj rolu ambasádora. Budúci člen Siene slávy však pozvanie slušne odmietol,“ informoval Jeff Marek na webe sportsnet.ca.

Zdeno Chára Čítajte aj Chára ďakoval americkým vojakom. A slávil jasný triumf

Štyridsaťštyriročný Chára vyhral súťaž o najtvrdšiu strelu päť rokov za sebou (2007 – 2012). V roku 2010 sa pre ZOH vo Vancouveri All star exhibícia neuskutočnila.

Chára stále drží rekord NHL z roku 2012, keď ešte ako hráč Bostonu Bruins poslal puk do bránky rýchlosťou 108,8 míle za hodinu (175,1 km/h).

V zámorí ho o osem rokov neskôr počas All Star víkendu AHL 2020 prekonal český obranca Martin Frk (Ontario Reign – 109,2 mp/h – 175,5 km/h).

Svetový rekord drží obranca Čeľabinsku Alexander Riazancev, ktorý v roku 2012 počas Zápasu hviezd KHL vypálil puk rýchlosťou 183,67 km/h.

Od roku 2012 Cháru nenominovali na Zápas hviezd NHL a nemohol sa preto zúčastniť v súťažiach zručností.

Zdeno Chára Čítajte aj Chára sa opäť nenechal núkať k bitke. MacEwen zistil, čo je Slovák zač

Najnovšia zmena pravidiel však umožňuje štartovať v súťažiach aj hráčom, ktorí nenastúpia na exhibíciu. Vo Vegas sa takto predstaví mladý útočník Anaheimu Ducks Trevor Zegras.

Päť víťazstiev Cháru v súťaži o najtvrdšiu strelu je deleným druhým najlepším výkonom v histórii. Rekord drží Al MacInnis, ktorý v 90-tych rokoch triumfoval šesťkrát, rovnako päť víťazstiev má na konte Shea Weber.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára