Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington s Fehérvárym nestačil na Vancouver

Hokejisti Vancouveru zvíťazili v nedeľnom zápase NHL na ľade Washingtonu 4:2.

17.01.2022 06:47
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry.
debata

Slovenský obranca domácich Martin Fehérváry si za 21:20 minúty v akcii pripísal mínusový bod, vyslal tri strely, rozdal štyri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Brankár hostí Jaroslav Halák je na covidovej listine.

Canucks sa dočkali víťazstva po predchádzajúcich troch prehrách za sebou. Dvomi gólmi k nemu prispel švédsky útočník Elias Pettersson, Bo Horvat a J.T. Miller zaznamenali zhodne gól a asistenciu. Brankár Thatcher Demko pomohol k výhre 31 úspešnými zákrokmi.

Zdeno Chára Čítajte viac Chára sa derie históriou nahor, od hokejovej večnosti ho delí 16 zápasov

„Viem, čo dokážem. Ale môj štart do sezóny bol veľmi pomalý,“ priznal Pettersson, ktorý v tejto sezóne zaznamenal v 38 zápasoch 19 bodov (8+11). V predošlých siedmich stretnutiach vyšiel strelecky naprázdno. „Dosiahli sme cenné víťazstvo a som veľmi spokojný s mojimi dvoma gólmi,“ dodal center Vancouveru.

Prvý gól domácich strelil kapitán Alexander Ovečkin, ktorý sa s 26 presnými zásahmi dostal na úroveň Leona Draisaitla. Spoločne tak vedú tabuľku kanonierov. Na konte majú zhodne 54 bodov a sú aj na čele produktivity.

Draisaitl však odohral o štyri zápasy menej ako ruský krídelník.

„Myslím si, že v prvej časti zápasu sme málo clonili brankárovi. Dostali sme puk za modrú čiaru a hneď sme strieľali. V tejto lige ťažko skórujete, ak brankár všetko vidí. Takže pozrieme si, čo sme robili zle a ideme ďalej,“ uviedol Ovečkin pre nhl.com.

NHL

Washington Capitals – Vancouver Canucks 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Góly: 11. Ovečkin (Schultz, Kuznecov), 47. Wilson (Kuznecov, Bäckström) – 21. Pettersson (Horvat, Hughes), 25. Pettersson (Ekman-Larsson, Höglander), 39. Horvat (Miller, Hughes), 60. Miller (Boeser). Brankári: Samsonov – Demko, strely na bránku: 33:32, 18.573 divákov.

NHL
Washington – Vancouver 2:4

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Martin Fehérváry