Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Černák rozbehol gólovú akciu, potom sa zranil. Tatar neuspel proti Chárovi

Slovenský hokejový obranca Erik Černák prispel v noci na piatok v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Tampy Bay nad Vancouverom 4:2.

14.01.2022 06:53 , aktualizované: 08:57
Tomáš Tatar Foto: ,
Krídelník New Jersey Tomas Tatar (v bielom) v súboji proti New Yorku Islanders. V pozadí Zdeno Chára.
debata

V tretej tretine ho však po strele súpera trafil puk do členka a zápas pre zranenie nedohral.

Černák sa od 54. minúty už na ľade neobjavoval. Tréner obhajcu titulu Jon Cooper nemal po zápase k zraneniu bližšie informácie.

Slovenského zadáka vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Odohral v ňom 18:33 min., pripísal si plusový bod, dvojminútový trest za nedovolené bránenie, rozdal až šesť „hitov“ a zblokoval tri strely súpera.

Slovenský obranca mal po zásahu pukom do vnútornej časti členka veľké problémy, ale musel takmer minútu vydržať na ľade, kým sa hra prerušila.

Potom pomaly odkorčuľoval na striedačku a zamieril do šatne. Černák v tejto sezóne po zblokovaných strelách utrpel už dve zranenia a pre svoju obetavosť vynechal značnú časť sezóny.

"Černák patrí spoločne s Hedmanom, McDonaghom a Sergačovom k našim kľúčovým obrancom. Ako pravák je pre nás veľmi dôležitý. Čo sa týka hry v oslabení, v tomto smere je pre nás ústrednou postavou.

Je to bojovník, hrá veľmi obetavo a nebojí sa postaviť do cesty strelám. Dúfam, že bude v poriadku," povedal podľa oficiálneho webu Lightning tréner Cooper.

Obetavosti slovenského obrancu zložil poklonu aj jeho spoluhráč Boris Katchouk. "Chalani si to veľmi cenia. Každý večer robí to isté, hrá nesmierne obetavo a nebojácne. Nie je to náhoda, on to má v sebe.

Bojuje, drie a robí všetko pre tímový úspech. Je skvelý hokejista a všetci si jeho bojovnosť veľmi ceníme," povedal útočník Tampy. Slovenský brankár Jaroslav Halák bol na striedačke, za Canucks chytal Thatcher Demko, ktorý vykryl 17 z 20 striel.

Slovenský brankár Jaroslav Halák bol na striedačke, za Canucks chytal Thatcher Demko, ktorý vykryl 17 z 20 striel.

Až traja Slováci sa predstavili v zápase New York Islanders – New Jersey (3:2). Z víťazstva domácich „ostrovanov“ sa tešil obranca Zdeno Chára, ktorý počas 18:31 min. na ľade vyslal dve strely na bránku.

Útočník New Jersey Tomáš Tatar počas 13:43 min. ohrozil domáceho brankára až piatimi strelami, jeho spoluhráč Christián Jaroš odohral v defenzíve Devils 13:13 min. a pripísal si jeden strelecký pokus.

Fínsky brankár Tuukka Rask zažil víťazný návrat do NHL. Vo svojej tohtosezónnej premiére pomohol Bostonu k domácej výhre 3:2 nad Philadelphiou 25 úspešnými zákrokmi.

Všetky tri góly Bruins strelil český krídelník David Pastrňák, bol to jeho 11. hetrik v profiligovej kariére.

výsledky NHL:
Boston – Philadelphia 3:2, Carolina – Columbus 0:6, Tampa Bay – Vancouver 4:2 /ČERNÁK za domácich 0+1/, Detroit – Winnipeg 0:3, New York Islanders – New Jersey 3:2, Nashville – Buffalo 1:4, St. Louis – Seattle 2:1, Chicago – Montreal 3:2 pp, Calgary – Ottawa 1:4, Los Angeles – Pittsburgh 6:2, San Jose – New York Rangers 0:3


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Zdeno Chára #Erik Černák #Christián Jaroš