Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Halákovi chcú zrejme ušetriť. Špekuluje sa o jeho výmene

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák z Vancouveru Canucks by mohol zmeniť pôsobisko v rámci NHL.

11.01.2022 13:18
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Podľa denníka Toronto Star je kanadský klub otvorený výmene 36-ročného brankára, ktorý pred touto sezónou podpísal s Canucks ročný kontrakt so základným platom 1,5 milióna dolárov.

Halák je brankárska dvojka Vancouveru, väčšinu sezóny kryje chrbát Thatcherovi Demkovi. Od príchodu do tímu dostal šancu iba vo ôsmich profiligových stretnutiach, v ktorých dosiahol úspešnosť zásahov 91,5 percenta a priemer 2,59 inkasovaného gólu na zápas.

Podľa portálu CapFriendly má Halák v zmluve zahrnuté dva finančné bonusy. Ak by odohral za Canucks desiaty zápas, pribudne mu na konto 1,25 milióna dolárov. Ďalších 250.000 USD dostane, ak sezónu dokončí s úspešnosťou zákrokov nad 90,5 percenta.

Ak by Halák bonusy dosiahol, sumy by sa odzrkadlili v budúcosezónnom platovom rozpočte Vancouveru. V tomto ročníku sa pod platový strop Vancouveru započítava iba jeho základný príjem 1,5 mil. USD. Halák má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti, klub ho nemôže vymeniť bez jeho súhlasu.

David Pastrňák Čítajte viac Ovečkin a spol. dostali veľký výprask. Viedli pritom už 2:0

Slovenský brankár iba raz počas profiligovej kariéry dosiahol sezónu s menej ako 90,5-percentnou úspešnosťou zásahov – v ročníku 2012/2013 v drese St. Louis. Iba v jednej sezóne – 2007/2008, keď bol hráč Montrealu, odchytal menej ako 10 stretnutí.

Vancouver má spomedzi brankárov v zálohe Spencera Martina, ktorý je v súčasnosti v taxi tíme, na farme v AHL pôsobí mladík Michael DiPietro. Canucks sa po veľmi slabom štarte do sezóny rozbehli a momentálne im patrí v Západnej konferencii 13. miesto. Na pozíciu s druhou voľnou kartou strácajú päť bodov. Uzávierka transakcií je 21. marca.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).
debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Vancouver Canucks