Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fína si vychutnal už v 1. minúte. Aréna aplaudovala šikovným rukám Tatara

Tomáš Tatar prispel gólom a asistenciou k víťazstvu New Jersey nad Columbusom 3:1 v nočnom zápase NHL.

07.01.2022 06:28 , aktualizované: 09:28
Tomáš Tatar, Joonas Korpisalo Foto: ,
Tomáš Tatar z New Jersey prekonáva brankára Columbusu Joonasa Korpisala.
debata

Tatar otvoril skóre už v 51. sekunde, keď sa po prihrávke Jespera Bratta ocitol sám pred bránkou hostí a bekhendovým blafákom si vychutnal Joonasa Korpisala.

V závere zápasu potom asistoval pri góle Jacka Hughesa do prázdnej bránky. Útok Tatar (1+1), Hughes (1+2), Bratt (1+1) ťahal New Jersey, dokopy získal sedem kanadských bodov.

VIDEO: Pozrite si Tatarov gól a zostrih zápasu

Slovenský krídelník odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a tri strely na bránku. V 32 zápasoch sezóny nazbieral 17 bodov (8+9).

Devils potvrdili zlepšenú formu, dosiahli štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov a zároveň pokazili míľnik Jakubovi Voráčkovi, český krídelník Blue Jackets nebodoval vo svojom jubilejnom 1000. zápase v základnej časti.

New Jersey Devils Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar ukázal inštinkt strelca. New Jersey jeho gól nepomohol

Z taxi tímu si „diabli“ pred zápasom stiahli Mariána Studeniča, ktorý si počas šiestich minút pripísal jeden mínusový bod.

Tretí Slovák v zostave Devils obranca Christián Jaroš odohral deväť a pol minúty, odsedel si menší trest za držanie a rozdal dva bodyčeky.

Tridsaťjedenročný Tatar sa po návrate z covidovej listiny presadil strelecky v druhom zápase za sebou. Do formy sa dostal aj 20-ročný Hughes, ktorý pre vykĺbené rameno vynechal od 21. októbra do 28. novembra 17 zápasov.

„Jack mal s Brattom a Tatarom dobrú chémiu. Bol rozdielový hráč. Robí veľa dobrých vecí v ofenzíve, dobre korčuľuje a jeho prínos pre nás po zranení zo začiatku sezóny je evidentný,“ citoval oficiálny web ligy trénera Devils Lindy Ruffa.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

Columbus v predchádzajúcich 11 vzájomných zápasoch s Devils vždy bodoval. Zaujímavosťou duelu bol súboj bratov Jesper Boqvista (Devils) a Adama Boqvista (Blue Jackets), ktorí proti sebe v NHL nastúpili druhýkrát.

Tampa Bay s Erikom Černákom zdolala Calgary 4:1. Ruský útočník Nikita Kučerov sa po dlhej absencii vrátil do zostavy dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára a na triumfe sa podieľal dvomi asistenciami.

Černák počas 18 minút na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal štyri „hity“, nazbieral dva plusové body a dostal aj menší trest za hrubosť.

Dallas bez slovenského obrancu Andreja Sekeru zdolal Floridu 6:5 po samostatných nájazdoch, autorom víťazného nájazdu bol Joe Pavelski. Sekera sa ako zdravý náhradník nezmestil do zostavy Stars.

Na víťaznej vlne sa nesú hráči Pittsburghu, ktorí uspeli vo Philadelphii 6:2 a slávili už 10. triumf v sérii.

Colorado rozstrieľalo Winnipeg 7:1 najmä zásluhou svojho hviezdneho prvého útoku.

Kapitán Gabriel Landeskog sa blysol štvrtým hetrikom v NHL, ku ktorému pridal jednu asistenciu, Nathan MacKinnon zaznamenal gól a štyri asistencie a Mikko Rantanen si rozšíril bodové konto o gól a dve asistencie.

Výsledky NHL:

Boston – Minnesota 2:3, Buffalo – San Jose 2:3, New Jersey – Columbus 3:1 /TATAR za domácich 1+1/, Philadelphia – Pittsburgh 2:6, Tampa Bay – Calgary 4:1, Dallas – Florida 6:5 pp a sn, Arizona – Chicago 6:4, Colorado – Winnipeg 7:1, Vegas – New York Rangers 5:1, Los Angeles – Nashville 2:4.

Aktualizujeme…

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils