Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Edmonton opäť padol. Nového lídra naštartovala brutálna chyba

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v domácom zápase NHL nad Edmontonom 4:1.

04.01.2022 07:22 , aktualizované: 08:36
Colton Sceviour Foto: ,
Colton Sceviour z Edmontonu padá cez Ryana Reavesa z New Yorku Rangers.
debata (1)

Kanadský útočník Ryan Strome si pripísal gól a dve asistencie, ruský brankár Alexandar Georgiev predviedol 33 zákrokov a dosiahol prvé víťazstvo od 10. decembra.

Oilers prehrali štvrtýkrát za sebou, ich súper sa po treťom triumfe v rade vyšvihol na čelo ligy.

Rangers uspeli aj bez hviezdneho Artemija Panarina, ktorý je na covidovej listine. Naštartovala ich chyba fínskeho brankára hostí Mikka Koskinena, ktorý už v 6. minúte stratil puk pri rozohrávke pri zadnom mantineli.

Strome mu ho zobral, prihral Alexisovi Lafreniereovi, ktorý strelou z prvej do prázdnej bránky otvoril skóre.

„‚Laffy‘ si zakričal o prihrávku. Zaslúži si uznanie, že si ju takto vypýtal a že ju aj využil,“ povedal pre nhl.com Strome, ktorý zaznamenal prvý trojbodový zápas v sezóne.

„Bola to brutálna chyba. Ako to mám inak nazvať? Nazvime to tak, ako to je. Hrali sme dobre, ale toto bola brutálna chyba,“ komentoval kiks Koskinena tréner hostí Dave Tippett.

Oilers sa už z chyby nespamätali. Georgieva prekonal z 34 striel iba Ryan McLeod, ktorý v 34. minúte znížil na 1:2.

„Jazdcom“ o desať minút neskôr vrátil dvojgólový náskok Chris Kreider, pre ktorého to bol už 20. gól v sezóne, a výhru spečatil v 55. minúte aktívny Strome. Rangers potvrdili dobrú formu, zvíťazili tretíkrát za sebou a vyšvihli sa so 48 bodmi na čelo celej súťaže.

"Momentálne predvádzame skutočne výborné, komplexné tímové výkony – počnúc brankárom, pokračujúc obranou a až po posledného nášho útočníka. Teší nás to.

Myslím si, že nám pomohla aj vianočná prestávka. Chalani sú nabudení a šťastní. Sú to hrejivé pocity," spokojne konštatoval hrdina duelu Strome.

Naopak Oilers sa trápia, z uplynulých desiatich stretnutí vyhrali iba dve a v Západnej konferencii klesli na pozíciu s druhou voľnou kartou. Na zápas v Madison Square Garden chcú čo najskôr zabudnúť.

6. Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkin to kedysi skúšal aj na Cháru. Švéd s ním teraz poriadne vypiekol

„Veľa vecí nám vyšlo, ale náš brankár nezachytal dobre. Nedokázali sme vyslať dostatočné množstvo nebezpečných striel na súperovu bránku, aby sme sa mohli vrátiť späť do hry,“ dodal Tippett.

Ďalšie dva nočné zápasy Ottawa – Minnesota a Toronto – Carolina odložili pre problémy s koronavírusom a súvisiace cestovné obmedzenia v Kanade.

NHL – sumár:

New York Rangers – Edmonton Oilers 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 6. Lafreniere (Strome, Lindgren), 24. Goodrow (Lafreniere, Strome), 44. Kreider (Fox), 55. Strome (Goodrow, Fox) – 34. McLeod (Benson, Turris). Brankári: Georgiev – Koskinen, strely na bránku: 28:34, 16.979 divákov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Edmonton Oilers