Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V pláne bolo päť zápasov NHL, odohrali jediný. Covid zastaví dianie

V jedinom nočnom stretnutí zámorskej NHL zvíťazili hokejisti Dallasu v zostave bez slovenského obrancu Andreja Sekeru nad Minnesotou 7:4. Líder Západnej konferencie sa trápi, prehral už štvrtý duel za sebou.

21.12.2021 07:04 , aktualizované: 07:56
Minnesota, Jamie Benn Foto: ,
Do roztržky v zápase proti Minnesote sa dostal aj kapitán Dallasu Jamie Benn.
debata

“Sedem gólov, sedem strelcov, to je skvelá rovnováha. Celý rok hovorím, že potrebujeme mať rozloženú silu na všetky formácie,” povedal pre nhl.com tréner Stars Rick Bowness.

Miro Heiskanen a Jamie Benn pridali ku gólu aj asistenciu, brankár Jake Oettinger zaznamenal 19 zásahov. Dallas vyhral druhýkrát za sebou po tom, ako mal sériu piatich neúspechov.

Dallas viedol po rýchlych góloch Joea Pavelskiho a Esu Lindella už v 4. minúte 2:0. “Dostať dva góly z prvých dvoch striel nie je štart, aký si predstavujete,” povedal brankár Wild Cam Talbot, ktorý inkasoval šesť gólov naposledy pred viac ako dvomi rokmi 17. novembra proti Vegas.

Fínsky obranca Lindell zvýšil na 2:0 v oslabení, bol to jeho prvý gól od 17. apríla, na presný zásah čakal 52 zápasov. Napriek zlému štartu hostia vyrovnali na 2:2 a neskôr ešte znížili na 3:4, ale na Stars viac zbraní nenašli.

“Mali sme zlý štart, ale nevzdávali sme sa a bojovali sme do konca,” povedal tréner “divochov” Dean Evason, ktorý Talbota odvolal z bránky 9 a pol minúty pred koncom tretej tretiny za stavu 3:6.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Pandemická otočka. Ovečkin a spol. asi do Pekingu neprídu

“Prehrávali sme o tri góly, nebolo na čo čakať. Naša šanca bola skracovať si striedania a ísť na doraz,” dodal Evans.

Minnesota ešte znížila na 4:6, ale posledné slovo mal Benn a do prázdnej bránky spečatil úspech finalistu z roku 2020. Za hostí strelil Kevin Fiala dva góly, Kirill Kaprizov nazbieral tri body za gól a dve asistencie.

Súboj medzi Dallasom a Minnesotou bol jediným, ktorý ostal z pôvodného programu. Ďalšie štyri zápasy vedenie NHL pre COVID-19 odložilo.

NHL – výsledok:

Dallas – Minnesota 7:4 (3:2, 1:1, 3:1)
Góly: 2. Pavelski (Robertson, Heiskanen), 4. Lindell, 17. Seguin (Gurianov, Benn), 29. Hintz (Klingberg, Robertson), 43. Peterson (Gurianov), 44. Heiskanen (Raffl), 59. Benn (Faksa) – 6. Hartman (Kaprizov, Zuccarello), 16. Fiala (Foligno), 38. Kaprizov (Zuccarello, Goligoski), 56. Fiala (Hartman, Kaprizov). Brankári: Oettinger – Talbot, strely na bránku: 29:23, 18.237 divákov.

Koronavírus postihol viaceré tímy

Vedenie NHL sa rozhodlo prerušiť sezónu a odložiť všetky zápasy, ktoré boli na programe v termíne 22.-25. decembra. Dôvodom sú množiace sa prípady koronavírusu.

V priebehu pondelka prišla zo zámoria informácia o tom, že Columbus Blue Jackets a Montreal Canadiens sú v poradí ôsmy a deviaty klub NHL, ktorým liga pozastavila hokejovú činnosť.

Vedenie súťaže odložilo na neurčito zápas Buffala s Columbusom, ktorý sa mal hrať v noci na utorok, a následne aj duel Pittsburghu s New Jersey o deň neskôr.

Soči, ilustračná, olympijské kruhy Čítajte viac Čína si z omikronu hlavu nerobí. Sľubuje ZOH v riadnom termíne

„Po konzultácii s Hráčskou asociáciou sa napokon na neurčito odložil zvyšok zápasov z 22. a 23. decembra a prerušili sa všetky činnosti tímov od 22. do 25. decembra,“ informoval web nhl.com.

Šíriaci sa koronavírus postihol v uplynulých dňoch viaceré tímy. Liga už predtým odložila zápasy Colorada, Floridy, Calgary, Nashvillu a Bostonu, v nedeľu sa na zoznam pauzujúcich klubov pridali Detroit a Toronto.

Odložené sú stretnutia, pri ktorých by tímy museli prejsť cez kanadsko-americkú hranicu.

NHL doteraz musela odložiť 49 zápasov, pričom 44 z nich za uplynulých sedem dní. Na pandemickú listinu pribudli z hráčov Liam O’Brien, Brendan Smith, Calvin de Haan, William Lagesson, Darnell Nurse, Mike Hoffman, Kevin Hayes, Brent Burns a Adam Larsson.

Po krátkej prestávke budú môcť prísť hráči do tímových zariadení 26. decembra s negatívnym testom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Dallas Stars #Minnesota Wild