Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar mizériu Devils neodvrátil. Sekerov spoluhráč skončil na nosidlách

Hokejisti New Jersey v zostave so slovenskými útočníkmi Tomášom Tatarom a Mariánom Studeničom podľahli v noci na nedeľu v zámorskej NHL domácemu Detroitu 2:5.

19.12.2021 07:00 , aktualizované: 10:24
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar z New Jersey v súboji s obrancom Detroitu Nickom Leddym.
debata

Devils tak pokračujú v hernom trápení, prehrali piaty zápas v rade a v uplynulých desiatich stretnutiach získali iba tri body.

Red Wings potiahol k víťazstvu kapitán Dylan Larkin, ktorý sa zaskvel hetrikom, svojím prvým v profiligovej kariére. Pridal k nemu aj jednu asistenciu.

„Cítim sa výborne, hoci som čakal, že hetrik dám skôr,“ povedal Larkin, ktorý hrá v NHL siedmu sezónu. „Ani si nepamätám, keda som dal naposledy tri góly. Asi ešte ako žiak, pretože v juniorskom tíme si na to nespomínam,“ dodal.

Hráči s najviac streleckými pokusmi v zápase NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Steve Yzerman (Kanada, Detroit Red Wings)...

Tyler Bertuzzi sa na výhre podieľal dvomi gólmi. Red Wings hrali bez trénera Jeffa Blashilla a asistenta Alexa Tanguaya, ktorí sú na covidovej listine a krátko pred zápasom putoval na tento zoznam aj útočník Filip Zadina.

Detroit koučoval Ben Simon, kormidelník farmárskeho tímu Grand Rapids, mítingy medzi tretinami viedol asistent Doug Houda. „Víťazstvo patrí Benovi. Bol v ťažkej situácii, ale zvládol to dobre,“ povedal Houda pre nhl.com.

Tatar odohral po Vegas ďalší zápas proti bývalému tímu. Na ľade strávil 16:17 minút, pripísal si jeden strelecký pokus, zblokoval dve strely súpera a duel dokončil s mínuskou.

Studenič počas 15:49 min. na ľade vyslal jednu strelu na súperovu bránku. Predstavil sa v druhej formácii s Dawsonom Mercerom a Andreasom Johnssonom.

„Porážame sa sami. Su pasáže, v ktorých hráme veľmi dobre, ale potom si zrazu sami strelíme do nohy. Nie je to vôbec zábava,“ opísal aktuálnu situáciu obranca „diablov“ Damon Severson.

Detroit rozhodol o víťazstve v druhej tretine, keď strelil tri góly v priebehu štyroch minút. Larkin a Bertuzzi skórovali v priebehu 39 sekúnd a potom Larkin uzavrel hetrik. Pri poslednom góle ho do sólového nájazdu vysunul Kyle Criscuolo a zaznamenal prvý bod v NHL.

Nováčikovia s najviac asistenciami v sezóne NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Alexander Ovečkin - Washington Capitals -...

Larkin si nenechal puk za hetrik, ale dal ho 29-ročnému Američanovi, ktorý nastúpil na svoj jedenásty duel v profilige.

„Zaslúžil si to, pretože odštartoval celú akciu. Prvý bod v NHL je veľká vec,“ poznamenal Larkin. Po nečakanom vypadnutí Zadinu zo zostavy nastúpil na krídle štvrtej formácie obranca Jordan Oesterle. Devils hrali so 17 korčuliarmi, pretože pre ochorenie nesúvisiace s covidom nemohol hrať Jesper Bratt.

V ďalšom nočnom súboji Dallas zdolal Chicago 4:3 po predĺžení. Víťazný gól Stars dal v presilovke švédsky obranca John Klingberg, ktorý si v 22. zápase sezóny otvoril strelecký účet a ukončil sériu piatich prehier Stars.

Výrazný podiel na triumfe domácich mal Joe Pavelski, ktorý dva góly dal a pri ďalších dvoch asistoval. Tridsaťsedemročný Pavelski sa stal najstarším hráčom so štyrmi bodmi v jednom zápase od 31. marca 2014, keď sa to vo veku 42 rokov a 44 dní podarilo Jaromírovi Jágrovi.

Pavelski zaznamenal svoj 62. viacgólový zápas v profiligovej kariére. Spomedzi hráčov, ktorí boli draftovaní v siedmom alebo nižšom kole ich zaznamenali viac len Luc Robitaille (119), Peter Bondra (95) a Theo Fleury (72).

Americký útočník strelil oba góly počas päťminútovej presilovky v úvode duelu, ktorú hral Dallas po vylúčení Bretta Connollyho.

Ten už v štvrtej minúte nešetrne „zvalcoval“ Tannera Kera, ktorého po dlhom ošetrovaní odniesli na nosidlách do nemocnice. Stars informovali, že 29-ročný útočník je pri vedomí, ale ešte ho čakajú vyšetrenia.

„Bolo hrôzostrašné vidieť takto spoluhráča. Veľmi sa nás to dotklo. Našťastie sme mali informácie od trénerov, že je v poriadku, pretože sme sa o neho báli. Zápas sme vyhrali pre neho,“ povedal Klingberg.

Slovenský obranca Andrej Sekera sa ako zdravý náhradník nezmestil do zostavy dallaských „hviezd“.

Philadelphia zdolala Ottawu 4:3 pp, keď v predlžení rozhodol obranca Travis Sanheim a strelil svoj tretí víťazný gól v sezóne. Flyers viedli 2:0, ale hostia sa tromi gólmi dostali do vedenia, keď skórovali Tim Stützle, v oslabení Alex Formenton a necelých sedem minút pred treťou sirénou Arťom Zub.

Do predĺženia poslal duel vyrovnávajúcim gólom v 55. minúte Joel Farabee, ktorý sa vrátil na ľad po sedemzápasovej pauze spôsobenej zranením ramena.

„Letci“ bodovali v piatom zápase za sebou. „Nebol to náš najlepší výkon, ale bojovali sme ako tím. Po sérii desiatich prehier sme museli niečo spraviť a hráme odvtedy lepšie,“ vyjadril sa Oskar Lindblom, ktorý strelil gól a pridal aj asistenciu.

Skóre otvoril kapitán Claude Giroux, ktorý získal 883. bod v drese Philadelphie (284+599) a vyrovnal sa na druhom mieste klubových rekordov Billovi Barberovi. Lídrom je Bobby Clarke s 1210 bodmi.

Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Róbert Lantoši, Martin Gernát Čítajte viac Prídu aj hráči z NHL? Šatan s Ramsaym riešia pekinský rébus

Philadelhia a Ottawa sa stretli prvýkrát od 21. decembra 2019, obranca „senátorov“ Thomas Chabot bol na ľade 35 minút a 39 sekúnd, čo je deviaty najvyšší ice-time v histórii základnej časti. Rekord z januára 2014 drží obranca Dennis Wideman, ktorý v drese Calgary odohral proti Vancouveru 38 minút a 5 sekúnd.

Hokejisti Caroliny zdolali „kráľov“ z Los Angeles 5:1 a zaznamenali šieste víťazstvo z uplynulých siedmich duelov. Hurricanes hrali v druhom zápase bez šiestich hráčov vrátane lídra produktivity Sebastiana Aha, ktorí sú na covidovej listine a duel navyše po tvrdom náraze v prvej tretine nedohral Martin Nečas.

Carolina ťažila z dobrého úvodu, keď po 96 sekundách viedla 2:0 po góloch Jesperiho Kotkaniemiho a Jespera Fasta. Obaja pridali aj po asistencii, víťazstvo vychytal Dán Frederik Andersen (32 zákrokov). Vo štvrtok vyhrala Carolina nad Detroitom 5:3.

„Keby mi niekto povedal, že vyhráme tieto dva zápasy, tak poviem, že je to veľká vec. Som rád, že to vyšlo, celý tím tvrdo pracoval,“ povedal tréner „hurikánov“ Rod Brind’Amour. Druhý gól vo svojom druhom zápase strelil 21-ročný útočník Caroliny Jack Drury.

Edmonton po šiestich prehrách vyhral druhý duel za sebou, keď na ľade nováčika zo Seattlu uspel 5:3. Dva góly strelil Warren Foegele, tri asistencie zaznamenal Leon Draisaitl a so 49 bodmi sa vyšvihol na prvé miesto v tabuľke produktivity (23+26).

Gól a asistenciu zaznamenal Connor McDavid, ktorý má rovnaký počet bodov ako jeho nemecký spoluhráč, ale pri rovnakom počte zápasov strelil menej gólov (17+32). Kraken viedol 2:0 po góloch Ryana Donata a Jareda McCanna, ale hostia ešte v prvej tretine vyrovnali.

Nerozhodný stav 3:3 zlomil v 49. minúte Foegele, do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Oilers kapitán McDavid. Edmonton prestrieľal domácich 41:17. Draisaitl zaznamenal 58. zápas, v ktorom si pripísal tri body.

Z pôvodného programu odložilo vedenie NHL až päť zápasov pre neustále narastajúci počet hráčov a členov realizačných tímov na covidovej listine.

Výsledky NHL: Carolina – Los Angeles 5:1, Philadelphia – Ottawa 4:3 pp, Detroit – New Jersey 5:2, Dallas – Chicago 4:3 pp, Seattle – Edmonton 3:5, Minnesota – Florida – odložené, Montreal – Boston – odložené, Vancouver – Toronto – odložené, Colorado – Tampa Bay – odložené, Calgary – Columbus – odložené

Boston a Nashville nebudú hrať do 26. decembra

Vedenie NHL odložilo v sobotu ďalšie zápasy, keďže pandémia koronavírusu odstavila dva kluby minimálne do 26. decembra. Sú nimi Boston a Nashville.

Predators, tretí najlepší tím Západnej konferencie, majú na covidovej listine až osem hráčov a niekoľko trénerov. Liga na novom súťažnom rozpise ešte pracuje.

USA SR šport NHL Devils Islanders Hokej Čítajte viac Kamarátstvo šlo bokom. Chára zvalcoval Pastrňáka, aréna šalela

V nedeľu mali „predátori“ hrať proti Caroline a v utorok proti Winnipegu. Počet hráčov Bostonu na covidovom zozname stúpol na desať po tom, ako naň v sobotu pribudli Taylor Hall a Curtis Lazar. Nasledujúce dva zápasy zrušili aj Vancouveru a Torontu.

V lige sa s okamžitou platnosťou vrátili k prísnejším opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu. K tomuto kroku pristúpilo vedenie v sobotu v reakcii na narastajúci počet pozitívnych prípadov medzi hráčmi a členmi tímov v dôsledku nového variantu omikron.

Informácie priniesla agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils