Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry prekonal v minutáži aj Ovečkina, Capitals potiahol Čech

Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Winnipegu 5:2. Hostí potiahol k triumfu 40 úspešnými zákrokmi český brankár Vítek Vaněček.

18.12.2021 07:02 , aktualizované: 10:32
Alexander Ovečkin, hokejka Foto: ,
Fanúšikovský boj o hokejku Alexandra Ovečkina po zápase s Winnipegom.
debata

Jets prehrali v prvom zápase po rezignácii trénera Paula Mauricea, keď tím viedol už nový kouč Dave Lowry.

Slovenský obranca Caps Martin Fehérváry odohral vyše 20 minút (viac času na ľade strávili len dvaja hráči Washingtonu, hviezdny Alexander Ovečkin si pripísal o takmer polminútu menej), zapísal si jeden plusový bod, jednu strelu na bránu aj dve trestné minúty.

Capitals rozhodli o víťazstve tromi gólmi v tretej tretine po tom, ako domáci vyrovnali z 0:2 na 2:2. Nerozhodný stav zlomil v 49. minúte Connor Sheary, do prázdnej bránky spečatili triumf Michael Sgarbossa a Alexander Ovečkin, ktorý natiahol svoju bodovú sériu na sedem zápasov.

“Hrali sme rýchlo a dôrazne. Keď vystrelíte na bránku 40 striel, tak robíte niečo dobre. Vytvárali sme si šance, nemôžem hráčom nič vyčítať,” povedal pre nhl.com Lowry.

Prvou hviezdou zápasu sa stal Vaněček, ktorý predviedol viacero skvelých zákrokov. “Chytal fantasticky, on položil základ nášho víťazstva,” uviedol krídelník Washingtonu Brett Leason, ktorý strelil gól a pridal asistenciu.

Tréner Washingtonu Peter Laviolette zaznamenal 691. víťazstvo v NHL a v historických tabuľkách vyrovnal na desiatom mieste zápis Dicka Irvina.

Hráči NHL bez ochranných štítov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jamie Benn (Dallas).

“Bol to pre nás veľmi emotívny deň, pretože viacerí hráči prežili s Paulom Mauriceom osem rokov a nebolo jednoduché vyrovnať sa s jeho odchodom. Robili sme všetko pre víťazstvo, ale nevyšlo to,” povedal strelec prvého gólu Jets obranca Brenden Dillon, ktorý v minulej sezóne pôsobil vo Washingtone.

Dallas v zostave bez slovenského obrancu Andreja Sekeru prehral na ľade St. Louis 1:4. Stars prehrali piatykrát za sebou. Víťazstvo Blues zariadila ruská formácia Vladimir Tarasenko, Ivan Barbašov a Pavel Bučnevič, ktorí spolu nazbierali šesť kanadských bodov.

Tarasenko strelil dva góly, Barbašov mal bilanciu 1+1, Bučnevič si pripísal dve asistencie a v tretej tretine nepremenil trestné strieľanie. St. Louis vyhrali piatykrát za sebou a na domácom ľade zvíťazili v ôsmich z uplynulých deviatich duelov.

“Baví nás vyhrávať. V šatni je výborná atmosféra, veríme si a potom prichádzajú aj víťazstvá. Teraz nás čaká náročný trip, začíname vo Winnipegu. Už sa tešíme na ďalší zápas,” povedal Tarasenko.

Charlie Lindgren zaznamenal 26 zákrokov a stal sa prvým brankárom v histórii Blues, ktorý vyhral všetkých päť prvých zápasov za St. Louis. Prekonal rekord Ryana Millera z roku 2014.

Zdeno Chára, Karson Kuhlman Čítajte viac Tatar skóroval v páde. Chára čelil Bostonu, jeho hviezda hovorila o nočnej more

“Je to pekné, teším sa z toho. Hoci to však znie ako klišé, v prvom rade ide o tímový úspech a ten ma teší najviac. Chalani predo mnou bojovali, nebolo to len o mne, ale o celom tíme,” povedal Lindgren. Chrbát mu už kryl Jordan Binnington, ktorý sa do tímu vrátil po covide.

Nashville zvíťazil v Chicagu 3:2 po predĺžení a Predators dosiahli siedme víťazstvo za sebou. Rozhodujúci gól strelil Tanner Jeannot, keď zblízka prekonal Marca-Andreho Fleuryho po nahrávke kapitána Romana Josiho.

Nashvillu pre covid chýbal tréner John Hynes a až osem hráčov. “Neuveriteľne sme sa zomkli. Každá formácia hrala výborne, išli sme na doraz,” povedal Jeaot. Predators chýbali útočníci Nick Cousins, Ryan Johansen, Mikael Granlund, Philip Tomasino, Michael McCarron a Matt Luff a obrancovia Ben Harpur s Markom Borowieckim.

Tím viedol v druhom zápase tréner farmárskeho tímu Milwaukee Karl Taylor. Skóre zápasu otvoril center Thomas Novak, ktorý dal svoj prvý gól v NHL. Za Chicago sa presadili Kirby Dach a veterán Jonathan Toews, ktorý po slabšom rozbehu bodoval v štvrtom zápase za sebou.

Hokejisti Vegas natiahli víťaznú sériu na štyri zápasy, keď na ľade New Yorku Rangers uspeli 3:2 po nájazdoch. V nich sa presadil len Jonathan Marchessault. Gólom a asistenciou sa v Madison Square Garden blysol Brett Howden, ktorý sa proti “jazdcom” predstavil prvýkrát od júlovej výmeny. V drese Rangers odohral tri sezóny.

“Som rád, že sme vyhrali, zápas som si užil. V poslednom čase sa mi darí, verím, že to tak bude pokračovať,” povedal Howden, ktorý v posledných štyroch zápasoch nazbieral štyri body (1+3). Špeciálny duel zažil aj tréner Rangers Gerard Gallant, ktorý viedol Vegas v prvých troch sezónach v NHL (2017–2020) a v úvodnej dostal “zlatých rytierov” do finále.

Góly domácich strelili Mika Zibanejad a Chris Kreider, obaja si pripísali aj po asistencii. Brankár Alexandar Georgiev chytil vo svojom stom štarte v kariére 28 striel Vegas. Rangers pre zranenie chýbal Artemij Panarin.

V dobrej forme sú aj hráči Pittsburghu, ktorí zdolali Buffalo 3:2 po predĺžení a natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov. “Tučniaci” prišli o dvojgólové vedenie, ale v extra čase rozhodol Jeff Carter, keď po spolupráci s Krisom Letangom prekonal Malcolma Subbana.

Pittsburgh prestrieľal hostí v pomere 48:21. Skóre svojím desiatym gólom v ročníku otvoril Evan Rodrigues, ktorý mohol v prvej tretine zvýšiť aj na 2:0, ale gól mu fantastickým zákrokom „ukradol“ Subban.

Penguins neskôr zvýšili zásluhou Brocka McGinna, ale za hostí potom skóroval Zemgus Girgensons, ktorému pri debute v NHL asistoval Casey Fitzgerald a na 2:2 vyrovnal Rasmus Dahlin.

“Je to skvelá skúsenosť. Boli to bláznivé dva dni, ale veľmi som si to užil,” povedal Fitzgerald, ktorého otec Tom je bývalý známy hráč NHL a momentálne generálny manažér New Jersey Devils.

Paradoxne osem sezón (2007–2015) pracoval aj v štruktúrach Penguins, v roku 2009 bol asistentom trénera pri zisku Stanleyho pohára.

Clayton Keller rozhodol svojim druhým gólom v zápase o divokom víťazstve Arizony na ľade Anaheimu 6:5 po predĺžení. Coyotes tak ukončili sériu šiestich prehier.

“Hrali sme dobre v posledných zápasoch, konečne sa to prejavilo aj na výsledku,” povedal Keller, ktorý k dvom gólom pridal aj asistenciu. Tri kanadské body si pripísal aj Travis Boyd (1+2).

Víťazstvo vychytal Scott Wedgewood (32 zákrokov), “kojoti” strelili prvýkrát v sezóne šesť gólov. Za domácich sa dvakrát presadil Hampus Lindholm, ktorý pridal aj asistenciu, Trevor Zegras nazbieral dva body (1+1).

Sumáre NHL:

New York Rangers – Vegas Golden Knights 2:3 pp a sn (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 21. Zibanejad (Kreider, Miller), 31. Kreider (Zibanejad, Strome) – 7. Howden (Carrier, Kolesar), 55. Coghlan (Hague, Howden), rozh. náj. Marchessault. Brankári: Georgijev – Brossoit, strely na bránku: 29:30, 17.400 divákov.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 3:2 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)
Góly: 6. Rodrigues (Letang, Crosby), 27. McGinn (Matheson, Blueger), 63. Carter (Letang) – 33. Girgensons (Fitzgerald, Hayden), 55. Dahlin (Asplund, Okposo). Brankári: Jarry – Subban, strely na bránku: 48:21, 17.456 divákov.

St. Louis Blues – Dallas Stars 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Góly: 24. Brown (Parayko, O'Reilly), 40. Tarasenko (Bučnevič, Barbašov), 56. Tarasenko (Bučnevič, Krug), 58. Barbašov – 53. Robertson (Klingberg, Pavelski). Brankári: Lindgren – Holtby, strely na bránku: 34:27, 16.852 divákov.

Winnipeg Jets – Washington Capitals 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Góly: 35. Dillon (Ehlers), 43. Morrissey (Ehlers, Schmidt) – 24. Leason (Sgarbossa, Irwin), 29. Sprong (Protas), 50. Sheary (Schultz, Cholowski), 58. Sgarbossa (Leason, Jensen), 60. Ovečkin (Sprong, Carlson). Brankári: Hellebuyck – Vaněček, strely na bránku: 42:39, 14.039 divákov.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 14. Dach (Entwistle, Kubalík), 54. Toews (Stillman) – 12. Novak (Carrier, Kunin), 52. Sissons (Forsberg, Tolvanen), 61. Jeannot (Josi). Brankári: Fleury – Saros, strely na bránku: 19:31, 18.298 divákov.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 5:6 pp (3:2, 0:1, 2:2 – 0:1)
Góly: 6. Shattenkirk (Fowler, Terry), 7. Lindholm (Steel, Rakell), 9. Grant (Silfverberg, Lundeström), 43. Zegras (Drysdale, Lindholm), 54. Lindholm (Zegras, Getzlaf) – 3. Boyd (Kessel, Kellet), 16. Fischer (Hayton, Schmaltz), 40. Keller (Gostisbehere), 49. Ladd (Boyd, Ljubuškin), 50. Kessel (Boyd, Strälman), 63. Keller (Schmaltz). Brankári: Gibson – Wedgewood, strely na bránku: 37:27, 14.135 divákov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry