Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL debutoval piaty slovenský brankár. Rangers ho nechali v kaši

Adam Húska má za sebou náročnú premiéru v NHL, v ktorej inkasoval sedem gólov. Hokejisti New Yorku Rangers so slovenským brankárom prehrali na domácom ľade s ofenzívnym Coloradom vysoko 3:7.

09.12.2021 05:38 , aktualizované: 10:12
debata (9)
Premiéra brankára Adama Húsku v NHL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Adam Húska nastupuje na premiéru v NHL.

Zvolenský rodák odchytal celý zápas, kryl 32 striel, úspešnosť mal 82,1 %. V 2. tretine hostia otočili a rozhodli o triumfe piatimi gólmi.

V drese hostí zaznamenal Logan O'Connor dva presné zásahy v rozpätí 22 sekúnd v 38. minúte a Rangers prehrali prvýkrát po predchádzajúcich siedmich víťazných stretnutiach.

Dva góly za Colorado strelil aj fínsky útočník Mikko Rantanen.

Presadil sa aj Nathan MacKinnon, ktorý ukončil deväťzápasové čakanie na gól a v NHL skóroval prvýkrát od 23. októbra. Rangers prišli v domácej Madison Square Garden o sériu ôsmich výhier.

Tréner „jazdcov“ Gerrard Gallant nehádzal vinu na mladého slovenského brankára. “Ponúkli sme im veľa šancí, otvorili sme im dvere. Nehrali sme dôsledne v obrane tak ako sme mali a už sme sa o tom bavili. Strácali sme veľa pukov a oni to využili," povedal tréner Rangers pre nhl.com.

Dvadsaťšesťročný Húska sa stal piatym slovenským gólmanom so štartom v súťažnom zápase slávnej profiligy po Jánovi Lašákovi, Rastislavovi Staňovi, Petrovi Budajovi a Jaroslavovi Halákovi, ktorý si ako doteraz posledný odkrútil premiéru vo februári 2007.

Ďalší brankár spod Tatier sa tak debutu dočkal po takmer 15 rokoch.

Adam Húska Čítajte viac Húskovi sedmičku nevyčítali. Hororovú fázu odštartoval gól jednou rukou

Húsku povolali Rangers z farmy uplynulý víkend po tom, ako sa zranil Igor Šesťorkin. Prvé dva zápasy kryl chrbát Aleksandrovi Georgievovi, teraz dostal premiérovo šancu.

Nemal to však jednoduché, pretože Rangers hrali v utorok v Chicagu a domov nedorazili hráči skôr ako o tretej ráno. Na druhý deň pri debute v NHL čelil Húska najofenzívnejšiemu tímu v profilige.

„V prvej tretine bol skvelý. Čelil v nej 19 strelám a mal viacero kľúčových zákrokov. Dnes sme prehrali ako tím,“ dodal Gallant pre denník New York Post.

Trevor Zegras Čítajte viac Toto sa robí pred panelákom, nie v NHL! V zámorí padol supergól

Colorado strelilo v 23 zápasoch 99 gólov, čo je priemer 4,3 na zápas. Sedem gólov v jednom zápase strelili Avalanche druhýkrát za sebou a piaty v sezóne.

„Bolo to ťažké hrať deň po dni a navyše aj cestovať,“ povedal obranca NYR Jacob Trouba a potom sa vyjadril na adresu slovenského brankára.

„Mal niekoľko dobrých zákrokov. Viackrát sme ho nechali v kaši, nepomohli sme mu a umožnili sme im dostať sa do šancí. V každom prípade je to dobrý brankár a má pred sebou svetlú budúcnosť. Zvládol to dobre.“

Rangers otočili v prvej tretine z 0:1 na 2:1, druhý gól „jazdcov“ dal švédsky obranca Nils Lundkvist a zaznamenal svoj premiérový presný zásah v profilige.

Adam Ružička Čítajte viac Fantázia. Ružička strelil svoj prvý gól v NHL

V súboji dvoch trápiacich sa tímov New Jersey zvíťazilo na domácom ľade nad nad Philadelphiou 3:0 a zastavilo sériu štyroch prehier.

Domáci brankár Mackenzie Blackwood zlikvidoval 25 striel hostí a zaznamenal druhý shutout v sezóne. Flyers prehrali desiatykrát za sebou. V drese Devils odohral slovenský útočník Tomáš Tatar vyše 14 minút, nebodoval, zapísal si dve strely, jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

“Letcom” zatiaľ nepomohla ani trénerská výmena, pod vedením Mikea Yeoa prehral tím druhý duel. “Sme v ťažkej situácii. Prehry máme všetci v hlavách, neustále sa tím zaoberáme a ovplyvňuje to našu prípravu na zápasy. Musíme sa pozerať dopredu,” povedal Yeo.

Úvodný gól zápasu, ktorý bol napokon aj víťazný, strelil v druhej tretine najproduktívnejší hráč “diablov” Švéd Jesper Bratt, ktorý pridal aj asistenciu.

Osemzápasové čakanie na presný zásah ukončil nováčik Dawson Mercer a skóre uzavrel do opustenej bránky Michael McLeod. Najdlhšiu sériu bez víťazstva zažili Flyers na prelome februára a marca 1999, keď nevyhrali dvanásť duelov (8 prehier, 4 remízy).

Dallas napriek asistencii slovenského obrancu Andreja Sekeru prehral na ľade Vegas 4:5.

Sekera asistoval v 49. minúte na druhý gól Joea Pavelskiho v zápase, keď s pukom šikovne vymanévroval v obrannej tretine, vysunul Roopea Hintza, ktorý pripravil strelcovi dobrú pozíciu a ten svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 4:2 pre hostí.

Pre Sekeru to bola tretia asistencia v sezóne. Stars ale potom inkasovali až tri góly, zostali bez bodov a prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu. Obrat Vegas naštartoval 63 sekúnd po štvrtom góle Dallas Michael Amadio, v 55. minúte vyrovnal svojim druhým gólom v zápase na 4:4 kapitán Mark Stone a o minútu a sedem sekúnd neskôr rozhodol Max Pacioretty.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Zdeno Chára: 666 bodov (207 gólov, 459...

Do streleckej listiny sa zapísal aj Jonathan Marchessault, ktorý ako prvý hráč v histórii odohral 300 zápasov v drese Golden Knights.

Bilanciu 1+1 mal útočník Dallasu Jason Robertson a natiahol svoju bodovú sériu na sedem zápasov. Stal sa druhým hráčom Stars mladším ako 22 rokov, ktorý zaznamenal viac ako jednu takúto sériu. Tyler Seguin to dokázal trikrát.

Vancouver vyhral pod vedením nového trénera Brucea Boudreaua druhý zápas za sebou, keď na domácom ľade zdolal Boston 2:1 po nájazdoch. V riadnom čase skóroval za Canucks Brock Boeser, v rozstrele sa presadili J.T. Miller a Bo Horvat.

Víťazstvo v deň svojich 26. narodenín vychytal Tkacher Demko (35 zákrokov), Jaroslav Halák sledoval duel proti bývalému tímu len zo striedačky.

Jediný gól Bruins strelil v presilovke piatich proti trom Patrice Bergeron. Po trojzápasovom dištanci sa do zostavy “medveďov” vrátil Brad Marchand, po jeho náraze nedohral zápas Travis Hamonic.

Sumáre NHL

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 26. Bratt (Hischier, Severson), 32. Mercer (Smith, Bratt), 60. McLeod (Hughes, Šarangovič). Brankári: Blackwood – Hart, strely na bránku: 27:25, 12.163 divákov.

New York Rangers – Colorado Avalanche 3:7 (2:1, 0:5, 1:1)
Góly: 7. Trouba (Panarin, Reaves), 19. Lundkvist (Chytil, Trouba), 52. Chytil (Lafreniere, Miller) – 5. Rantanen (Kadri, Toews), 25. MacKinnon (Landeskog, Girard), 27. Kadri (Makar, Ničuškin), 31. Newhook (Girard, Toews), 38. O'Connor (Kadri, MacDermid), 38. O'Connor, 54. Rantanen (Johnson, Aube-Kubel). Brankári: HÚSKA – Kuemper (52.-54. Johansson), strely na bránku: 30:39, 16.714 divákov.

Vancouver Canucks – Boston Bruins 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 36. Boeser (Miller, Hughes), rozh. náj. Miller – 45. Bergeron (Pastrňák, Coyle). Brankári: Demko – Swayman, strely na bránku: 32:36, 18.403 divákov.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 5:4 (0:1, 2:2, 3:1)
Góly: 21. Stone (Pietrangelo, Hague), 37. Marchessault (Pietrangelo, Karlsson), 50. Amadio (Kolesar, Theodore), 55. Stone (Coghlan, Pacioretty), 56. Pacioretty (Stone, Hague) – 10. Robertson (Hintz, Klingberg), 23. Seguin (Benn, Suter), 28. Pavelski (Klingberg, Robertson), 49. Pavelski (Hintz, SEKERA). Brankári: Lehner (28. Brossoit) – Holtby, strely na bránku: 45:23, 17.843 divákov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
9 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Adam Húska