Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantázia. Ružička strelil svoj prvý gól v NHL

Slovenský hokejista Adam Ružička strelil svoj prvý gól v zámorskej NHL. Center Calgary Flames sa presadil v noci na stredu na ľade San Jose, jeho tím však prehral 3:5.

08.12.2021 07:04
Adam Ružička Foto:
Adam Ružička z Calgary.
debata (4)

Ružička v piatej minúte druhej tretiny dorazil do bránky strelu Chrisa Taneva a zvýšil vedenie „plameňov“ na 3:1, hostia však o sľubný náskok prišli. Dvadsaťdvaročný Ružička sa dočkal gólu v druhom zápase sezóny a piatom v kariére. V troch minulosezónnych dueloch raz asistoval.

„Bol som v správnom čase na správnom mieste. Je to skvelý pocit, teším sa z prvého gólu v NHL. Radosť má aj moja rodina a priatelia, ale prehra po takomto priebehu ma mrzí,“ povedal Ružička pre nhl.com.

Sharks strelili štyri góly za sebou, ich víťazstvo spečatil do prázdnej bránky český útočník Tomáš Hertl, ktorý tak uzavrel hetrik. Dvadsaťdvaročný Ružička sa dočkal gólu v druhom zápase sezóny a piatom v kariére. V troch minulosezónnych dueloch raz asistoval.

„Boli sme lepším tímom, ale nedokázali sme využiť ďalšie šance, ktoré sme mali,“ dodal slovenský center. Podľa nhl.com sa stal 70. slovenským hokejistom, ktorý skóroval v zámorskej profilige a štvrtým v tejto sezóne.

Ružička nastúpil na centri štvrtej formácie s veteránmi Bradom Richardsonom a Trevorom Lewiosom. Na ľade bol 9 minút a 8 sekúnd, zaznamenal plusový bod, pripísal si tri strely na bránku a jeden hit. “Plamene” vyslali na bránku San Jose až 43 striel, ale okrem Hertla bol hrdinom domácich aj brankár Adin Hill.

Hráči New Yorku Islanders sa po jedenástich prehrách otriasli na ľade Ottawy Senators, ktorú zdolali 5:3. Obranca Zdeno Chára odohral za „ostrovanov“ 19:14 minúty, pripísal si plusový bod, dve trestné minúty a päť hitov.

Vo výborných výkonoch pokračuje iný newyorský tím. Rangers triumfovali na ľade Chicaga Blackhawks 6:2 a natiahli víťaznú sériu už na sedem duelov.

NHL – výsledky:
Detroit – Nashville 2:5, Montreal – Tampa Bay 2:3, Ottawa – New York Islanders 3:5, Toronto – Columbus 5:4, Buffalo – Anaheim 0:2, St. Louis – Florida 4:3 pp, Winnipeg – Carolina 2:4, Chicago – New York Rangers 2:6, Edmonton – Minnesota 1:4, San Jose – Calgary 5:3 /za hostí Ružička 1+0/

Najlepší centri v histórii NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Wayne Gretzky - 224 bodov
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Adam Ružička