Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V najhoršom tíme NHL! Chára patrí k najväčším sklamaniam sezóny

Prvý mesiac nového ročníka zámorskej NHL priniesol skvelé výkony aj bodové série viacerých hokejistov, ale našli sa aj takí, ktorí výrazne zaostali za očakávaniami.

23.11.2021 15:41
chára nhl Foto:
Zdeno Chára (33) v drese NY Islanders.
debata (9)

Športový web The Athletic zostavil jedno celé mužstvo z hráčov, ktorí podľa jeho redaktorov v úvode sezóny nepresvedčili o svojich kvalitách.

Do bránky v tomto tíme zaradil Linusa Ullmarka z Bostonu Bruins a Philippa Grubauera z tímu nováčika Seattle Kraken.

Prvú obrannú dvojicu dosiaľ najväčších sklamaní tvoria Jakob Chychrun z Arizony Coyotes a Alex Pietrangelo z Vegas Golden Knights.

Scott Stevens, Ray Bourque, Zdeno Chára Čítajte viac Slovenská legenda medzi zámorskými. Koho Chára prekonal a kto je pred ním?

V treťom obrannom páre sa našlo miesto aj pre Slováka Zdena Cháru. Rešpektovaný bek sa po 20 rokoch vrátil do tímu New York Islanders a v prvých pätnástich zápasoch sezóny si pripísal dve asistencie, 27 trestných minút a tri mínusové body.

"Je náročné mať konkrétne očakávania od 44-ročného hráča v jeho 24. sezóne v NHL.

To by sme sa asi všetci zamotali do neodolateľného príbehu hráča, ktorý sa po dvoch desaťročia, keď zväčša herne dominoval, vrátil do svojho prvého tímu v NHL.

Pravda je taká, že Chára zatiaľ nevyzerá dobre. Čas beží každému z nás, ale dúfajme, že ho čaká ešte jedna sezóna predtým, než sa definitívne ocitne vo výbere do Siene slávy," napísali redaktori webu theathletic.com.

Čo sa týka útočníkov, v prvej formácii sklamaní sa ocitlo trio Elias Pettersson z Vancouveru Canucks, Cole Caufield z Montrealu Canadiens a Kirill Kaprizov z Minnesoty Wild.

Tento výber zodpovedal obdobiu do polovice novembra, no niektorí hráči, ako napríklad Rus Kaprizov, sa už medzitým bodovo rozbehli.

Obrancovia s najvyšším počtom zápasov v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Luke Richardson (Kan.) - 1417 zápasov.

Nie je to však prípad Švéda Petterssona, ktorý v 19 zápasoch aktuálnej sezóny strelil iba tri góly a to hráva všetky presilovky Canucks.

„Petterssonovi sa zatiaľ nedarí a Vancouveru tiež nie. Otázne je, či Pettersson je príčinou slabej hry celého tímu alebo veľký neporiadok v súhre Vancouveru je dôvodom chabej prezentácie Petterssona,“ pýta sa The Athletic.


Standings provided by SofaScore LiveScore
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #New York Islanders