Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar pripravil gól. Černáka trafil puk, nevyzerá to s ním dobre

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na stredu v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu New Jersey nad Floridou 7:3.

10.11.2021 07:07 , aktualizované: 07:55
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák.
debata

V 11. zápase sezóny zaznamenal štvrtý kanadský bod (0+4). Jeho krajan Christián Jaroš nehral za Devils pre zranenie.

Panthers utrpeli druhú prehru za sebou, stále sú však s 21 bodmi na čele Východnej konferencie i celej súťaže.

Obhajca titulu z Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom podľahol Caroline 1:2 po predĺžení.

Černák zápas nedohral, už v prvej tretine utrpel zranenie v hornej časti tela po tom, ako ho do ruky trafil puk po strele súpera. Tréner „bleskov“ Jon Cooper očakáva, že Černák vynechá niekoľko stretnutí.

Vancouver prehral s Anaheimom 2:3 po predĺžení, brankár Canucks Jaroslav Halák zneškodnil 27 striel hostí.

výsledky NHL:
New Jersey – Florida 7:3 /TATAR za domácich 0+1/, Tampa Bay – Carolina 1:2 pp, Montreal – Los Angeles 2:3 pp, Boston – Ottawa 3:2, Detroit – Edmonton 4:2, Winnipeg – St. Louis 2:3 pp a sn, Chicago – Pittsburgh 3:2 pp a sn, Calgary – San Jose 1:4, Vegas – Seattle 4:2, Vancouver – Anaheim 2:3 pp /HALÁK za domácich vykryl 27 z 30 striel/

Černák vynechá niekoľko zápasov

Slovenský obranca Tampy Bay Lightning Erik Černák nedohral stredajší zápas hokejovej NHL s Carolinou Hurricanes, ktorý jeho tím prehral 1:2 po predĺžení. Pri blokovaní strely utrpel v prvej tretine zranenie hornej časti tela a podľa trénera Jona Coopera ho čaká dlhšia pauza.

Černáka počas oslabenia „bleskov“ trafil útočník Hurricanes Andrej Svečnikov. Podľa reakcie slovenského obrancu sa zdalo, že puk ho zasiahol do ľavej ruky.

Hneď po nešťastnom momente, ktorý sa stal necelých sedem minút pred prvou sirénou za bezgólového stavu, odišiel do šatne a už sa do zápasu nevrátil. Černák stihol odohrať iba štyri minúty a 21 sekúnd, zaznamenal dva „hity“ a jeden strelecký pokus.

Tréner Cooper nemal po zápase pozitívne správy. „Nevyzerá to dobre. Určite to nebude zranenie posudzované na dennej báze,“ povedal Cooper pre web Lightning. Pre web nhl.com dodal, že očakáva, že Černák vynechá niekoľko stretnutí.

Dvadsaťštyriročný slovenský obranca odohral v tejto sezóne 12 zápasov, v ktorých zaznamenal tri asistencie. V počte hitov (36) je na čele štatistík dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára.

Na treťom mieste je v počte striel (29), ako aj s priemerom času na ľade v oslabeniach (3:05 na zápas).


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Jaroslav Halák #Erik Černák