Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar sa trápi. Spomedzi diablov nie je sám

Do sezóny vstupoval s jasným cieľom - ukázať bývalému klubu, že ignorovať jeho kvality na ceste do finále bolo chybou. Lenže zatiaľ sa mu nedarí a nielen fanúšikovia čakajú od neho viac.

04.11.2021 21:41
Tatar nhl Foto: ,
Tomáš Tatar v súboji s obrancom Washingtonu Martinom Fehérvárym, ktorý je zatiaľ jediným úspešným slovenským strelcom v novej sezóne NHL. Útočník New Jersey na svoj prvý gól stále čaká.
debata

Nová sezóna NHL sa hrá takmer mesiac a stále platí, že Tomáš Tatar čaká na prvý gól. Z ôsmich zápasov má len tri asistencie a nervozita v New Jersey rastie.

A nielen tam.

Šikovný krídelník je posledným útočníkom zo Slovenska, ktorý stabilne nastupuje v profilige. Jeho spoluhráč Marián Studenič strieda štvrtý útok s tribúnou, Richard Pánik je na farme a s ním aj ďalší.

Hráči NHL bez ochranných štítov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jamie Benn (Dallas).

„Je overeným strelcom, dobre bráni. Vie, kde sa má uvoľniť, ako nájsť spoluhráča. Poznáme kvality, prečo sme ho chceli do tímu,“ nestráca trpezlivosť kouč Devils Lindy Ruff.

Z Kanady do USA

29, 21, 25 (dvakrát) a 22. Tatarova vizitka, ktorá z neho robí elitného zakončovateľa. Lenže stroj sa zasekol v minulej sezóne, keď v 50 zápasoch skóroval len desaťkrát.

Canadiens, ktorých ročník predtým viedol v kanadskom bodovaní, sa rozhodli staviť na iných. Hral iba v úvode play off, cesta Montrealu až do finále (triumfovala Tampa aj s Erikom Černákom) bola bez neho.

„Áno, budem mať nižší plat ako v Montreale, ale peniaze v tomto prípade nehrali hlavnú úlohu. Niečo som obetoval, aby som mohol hrať za Devils,“ vravel v lete po príchode do New Jersey.

Gáborík Čítajte viac Tri roky nehral, Gáborík ukončil kariéru. Prečo až teraz?

Presun z Kanady do USA mu však – aspoň hokejovo – zatiaľ neprospieva. V novom tíme sa ofenzívne hľadá a čakanie na góly sa predlžuje. Podľa niektorých sa podobný scenár dal očakávať.

"Je to jednoduché – musí si zvyknúť na nové mužstvo. Devils majú veľa mladých hráčov a trénera, ktorý je pri tíme len druhú sezónu. Navyše prišli zranenia, útoky sa menia a pre skúseného hráča môže byť náročnejšie okamžite zapadnúť a byť hneď produktívny.

Verím mu, že čoskoro nájde formu a priblíži sa k produktivite, ktorá ho zdobila ešte nedávno," vraví pre Pravdu Brian Franken, ktorý píše o Devils pre portál SB Nation.

Pozíciu Tatarovi niet čo závidieť. Hoci o necelý mesiac oslávi 31. narodeniny, v tíme Devils je najstarším útočníkom. Od ťahúňa sa očakávajú góly najmä vtedy, keď sa mužstvu nedarí.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Vždy ten prvý v sezóne je najťažší, najmä v novom tíme. Cítim, že som k nemu blízko. Stačí premieňať šance a mať aj trochu šťastia. Verím, že nebudem čakať dlho,“ vravel odchovanec Dubnice pred stredajším zápasom v Anaheime.

Devils nezačali kalifornský trip úspešne, prehrali jasne 0:4.

Bez najväčšej hviezdy

V športe sa to nerobí a ani Devils sa nevyhovárajú na zranenia. Pravdou však je, že hrajú bez najväčšej ofenzívnej hviezdy Jacka Hughesa. Jednotka draftu 2019 si vykĺbila rameno a mimo hru bude minimálne do polovice decembra.

Tatar začal sezónu v útoku s Andreasom Johnssonom a nováčikom Dawsonom Mercerom.

Po zranení Hughesa sa presunul do elitnej formácie, kde hrá s Nicom Hischierom a Pavlom Zachom. Ani slovensko-česko-švajčiarska spolupráca však zatiaľ nefunguje.

SR Hokej NHL Hossa Chicago ceremoniál odklad TK TNX Čítajte viac Výživa pre hokejistu? Po zápase nás čakala pizza a pivo

"Je pravda, že zatiaľ nehrá dobre. Ale keď začal s Mercerom, posunul ho na vyšší level. Je to talentovaný nováčik, potreboval pri sebe niekoho staršieho. Tatar mu pomohol, jeho skúsenosti sú pre tím dôležité.

V prvom útoku sa mu zatiaľ nedarí, ale mala by to byť len otázka času. Vie hrať dobre dopredu i dozadu, Hischier so Zachom isto využijú jeho schopnosti plejmejkra. Trojica má veľa talentu na to, aby to spolu nefungovalo," myslí si Franken.

Pod drobnohľadom je okrem Tatara aj Hischier.

Ktorí Európania majú v NHL najviac hetrikov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Marián Gáborík (SR) - 14.

Dvadsaťdvaročný Švajčiar, jeden z najmladších kapitánov v profilige, zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Rovnaké platí aj o Jesperovi Brattovi, Jegorovi Šarangovičovi či Jannem Kuokkanenovi.

„Nezačali sme najlepšie, ale máme potenciál na to, aby sme predvádzali iné výkony. Verím, že keď sa viac zohráme, prídu aj výhry,“ vraví Šarangovič, kapitán bieloruskej reprezentácie.

Devils majú veľa talentu a dostanú priestor, aby ho ukázali. Minulý mesiac odohrali len sedem zápasov, v novembri ich majú naplánovaných 13. Ten najbližší už v noci na sobotu v Los Angeles.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #New Jersey #hokej #NHL #Tomáš Tatar