Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je čas na oslavu. Chicago pre kauzu s obťažovaním odložilo Hossov ceremoniál

Vedenie hokejového klubu NHL Chicago Blackhawks po dohode s Mariánom Hossom odložilo na neurčito slávnostný ceremoniál pod názvom "Marian Hossa Legacy Night", na ktorom si mali "jastrabi" 9. novembra pred zápasom s Pittsburghom Penguins uctiť bývalého slovenského útočníka.

02.11.2021 09:33
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Blackhawks na svojom webe uviedli, že k rozhodnutiu dospeli po diskusii medzi výkonným riaditeľom Dannym Wirtzom, prezidentkou Jaime Faulknerovou a Hossom.

Po prevalení kauzy s Kyleom Beachom, ktorého v roku 2010 sexuálne obťažoval bývalý videoanalytik Dave Aldrich, sa organizácia Blackhawks nachádza v ťažkých časoch.

Maďarsko SR hokej TL 2. kolo Miškovec Žilina Čítajte viac Skončil na drogách. V NHL zneužili útočníka, ktorý hral vlani extraligu

"Všetci sme sa zhodli, že nie je čas na oslavu, ale skôr sebareflexiu. Marián, ako aj vedenie Blackhawks vie, že po tom, ako odvážne vyšiel s pravdou na svetlo Kyle Beach, je dôležité vrátiť našej organizácii dôveru, kredit a stabilitu.

Nové vedenie je odhodlané presadzovať naše hodnoty a neustále pracovať na zlepšovaní tejto organizácie.

Niet lepšieho stelesnenia týchto hodnôt, mimo ľadu aj na ľade, ako Marián Hossa a my mu blahoželáme k jeho uvedeniu do Siene slávy NHL," uviedol klub v stanovisku, ktoré zverejnil na svojej webstránke.

Versteeg Čítajte viac Kopecký o sexuálnom obťažovaní v Chicagu: Šokovalo ma to

Hossa získal s Blackhawks trikrát Stanleyho pohár (2010, 2013, 2015). Do Chicaga prišiel v roku 2009 ako voľný hráč a v klube strávil záverečných osem rokov svojej profiligovej kariéry.

Vďaka svojej komplexnej hre sa zaradil medzi najslávnejšie osobnosti klubu, ktorý práve počas Hossovej éry vyrástol v hokejovú dynastiu.

Hneď vo svojej prvej sezóne vybojoval s Blackhawks majstrovský pohár a tento úspech potom zopakoval ešte dvakrát.

USA NHL Stanley Cup Blackhawks Flyers Hokej Čítajte viac NHL rieši zvrhlíka. Poznali ho aj Slováci

Za Chicago odohral dokopy 534 zápasov základnej časti, v ktorých nastrieľal 186 gólov a nazbieral 229 asistencií, v play off pridal v 107 dueloch 73 bodov (21+52). Kariéru ukončil v roku 2017 pre kožné problémy spôsobené alergiou na výstroj.

Hossu mali už minulý rok uviesť do hokejovej Siene slávy, ale slávnostný akt vtedy zmarila pandémia koronavírusu. Ceremoniálu v Toronte sa dočká až v pondelok 15. novembra o 19.30 h (utorok 16. novembra o 1.30 SEČ).

debata chyba