Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák vs. Fehérváry. Slováci kraľovali v bodyčekoch, Caps prvýkrát bez bodu

NHL priniesla v nočnom trojzápasovom programe súboj slovenských obrancov. Hokejisti Tampy Bay s Erikom Černákom zdolali Washington 3:2. V drese hostí sa predstavil Martin Feherváry.

02.11.2021 05:47 , aktualizované: 10:17
Erik Černák, Alexander Ovečkin Foto: ,
Erik Černák z Tampy v súboji s kapitánom Washingtonu Alexandrom Ovečkinom.
debata

Černák odohral 22:11 min, pripísal si dve plusky, jednu strelu, dve zblokované strely a šesť bodyčekov, najviac zo všetkých hráčov v dueli.

Vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia. Černák sa pocty dočkal najmä za svoju skvelú defenzívnu hru a prácu v oslabeniach. Najviac sa zaskvel v závere prvej tretiny, keď v početnej nevýhode odvážne zblokoval tri strely Alexandra Ovečkina.

Erik Černák, Victor Hedman Čítajte viac Černák sa Ovečkinových bômb nebál. Wilsonovi hrozí za útok na Slováka trest

„Predviedol neskutočnú odvahu. Ten chlap dal svoje telo do strely, obetoval sa pre to, aby sme nedostali gól. Je to pôsobivé, má veľkú guráž. Takéto zákroky dodajú energiu celému tímu,“ chválil Černákov heroický výkon podľa klubového webu útočník Brayden Point

Fehérváry strávil na ľade 16:34 min, zápas ukončil s mínuskou, dvakrát ohrozil domáceho brankára, zblokoval dve strely a mal štyri hity, čo bolo spolu s Tomom Wilsonom najviac v drese Capitals.

Jeho hráči neudržali jednogólové vedenie v prvej tretine a prvýkrát v sezóne nebodovali. Prvú prehru v riadnom hracom čase si pripísali po ôsmich zápasoch.

Hráči Lightning po slabšom rozbehu vybojovali tretiu výhru za sebou, Anthony Cirelli k nej prispel gólom a dvomi asistenciami.

Chicago sa na desiaty pokus dočkalo prvého víťazstva v sezóne, keď zdolalo doma Ottawu 5:1. Hrdinom duelu bol Patrick Kane, ktorý sa zaskvel hetrikom a pridal aj jednu asistenciu.

Tridsaťdvaročný krídelník tak parádne oslávil návrat do zostavy Blackhawks po tom, ako vynechal štyri zápasy pre problémy s covidom.

„Cítil som sa dobre. Na začiatku som mal mierne príznaky, ale po pár dňoch to bolo dobré. Teším sa, že to vyšlo a že sme konečne vyhrali. Snáď sme tú opicu striasli z chrbta,“ povedal Kane po siedmom hetriku v profiligovej kariére.

Kane v tomto zápase predbehol dve klubové legendy. V drese Chicaga strelil 408 gólov a vďaka hetriku sa dostal pred Stevea Larmera (406) na tretie miesto historickej streleckej tabuľky.

Hráči NHL bez ochranných štítov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jamie Benn (Dallas).

Lídrom Blackhawks v počte gólov je Bobby Hull (604), druhý je Stan Mikita (541). V počte bodov (1097) Kane predbehol Denisa Savarda a osamostatnil sa na treťom mieste. Na čele je Mikita (1467) pred Hullom (1153).

„Znamená to pre mňa veľa. Chicago je tímom z Original Six, hralo tu množstvo skvelých hokejistov,“ povedal Kane. K víťazstvu „jastrabov“ prispel dvomi gólmi Brandon Hagel, tri asistencie si pripísal Jonathan Toews.

Prvé víťazstvo v drese Chicaga zaznamenal Marc-Andre Fleury, keď zlikvidoval 29 striel súpera.

Edmonton si poradil s nováčikom zo Seattlu 5:2, Leon Draisaitl sa podieľal na víťazstve dvomi gólmi a dvomi asistenciami.

Prvý gól v drese Oilers strelil bývalý obranca Chicaga Duncan Keith, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 1200. zápas v kariére. Brankár Mikko Koskinen predviedol 27 úspešných zákrokov.

„Hrali sme dobre a prinieslo to zaslúžený úspech. Bolo dôležité, že sme premieňali šance,“ povedal tréner Edmontonu Dave Tippett. Kapitán „olejárov“ Connor McDavid zaznamenal jednu asistenciu a bodoval tak aj v ôsmom zápase novej sezóny.

Sumáre NHL:

TAMPA BAY LIGHTNING – WASHINGTON CAPITALS 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 24. Killorn (Cirelli), 29. Cirelli (Barre-Boulet, Hedman), 43. Point (Raddysh) – 2. Leason (Jensen), 52. Sheary (Kuznecov, Carlson). Brankári: Vasilevskij – Vaněček, strely na bránku: 26:33, 19.092 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS – OTTAWA SENATORS 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Góly: 20. Hagel (Kane, Toews), 23. Kane (Carpenter, Toews), 41. Hagel (Toews, Jones), 42. Kane (Gustafsson, Kubalík), 48. Kane (Kubalík) – 42. Formenton (Mete, Ennis). Brankári: Fleury – Murray, strely na bránku: 31:30, 15.946 divákov.

EDMONTON OILERS – SEATTLE KRAKEN 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly: 2. Draisaitl (Barrie), 7. Draisaitl (Hyman, Nugent-Hopkins), 22. Keith (Draisaitl, McDavid), 43. Turris (Shore), 53. Yamamoto (Draisaitl) – 5. Schwartz (Gourde, Giordano), 39. Soucy (Bastian, Oleksiak). Brankári: Koskinen – Daccord, strely na bránku: 23:29, 15.860 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Washington Capitals #Erik Černák #Martin Fehérváry